Cum faci cel mai bun vin fiert. Trei reţete exotice care fac băutura delicioasă: ce condimente se adaugă şi cât se ţine pe foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vinul fiert, o băutură delicioasă FOTO Adevărul
Vinul fiert, o băutură delicioasă FOTO Adevărul

Una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice din lume devine un medicament natural, dacă este consumat cu moderaţie. Mai ales iarna, vinul fiert este una dintre băuturile preferate ale românilor.

”În timp ce prea mult alcool poate dăuna organismului, cercetatorii sugerează că 1-2 pahare de vin roşu pe zi pot, de fapt, să aducă beneficii”, spune Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.

Aceasta atrage însă atenţia că persoanele care consuma vinul roşu în cantităţi mai mari decât cele recomandate, pot experimenta efecte opuse.  De asemenea, cei care suferă de următoarele afecţiuni ar trebui să evite consumul de vin roşu: cei care prezintă un nivel ridicat de trigliceride, cei care suferă de migrene, persoanele care încearcă să slăbească şi femeile gravide.

“Vinul conţine de asemenea, calorii goale, care pot duce la creşterea în greutate. Consumul excesiv de alcool este asociat cu efecte negative asupra sănătăţii, ce includ creşterea riscului de cancer, boli hepatice, amplificarea presiunii sangvine, insuficienţă cardiaacă şi dependenţă”, explică Marina Grigore.

Vin fiert cu lime şi clementine 

Ingrediente: 2 clementine,1 lămâie,1 lime, 200g zahăr, 6 cuişoare, 1 băţ de scorţişoară, 3 foi de dafin, 1 nucşoară,1 băţ de vanilie tăiat în două pe lungime, 2 anason stelat

2 sticle de vin

Mod de preparare: Zahărul se topeşte cu zeama de la clementine, iar apoi se adaugă coajă rasă de lămâie şi lime. Totul se fierbe la foc mic şi se adaugă cuişoarele, băţul de scorţişoară, foile de dafin şi nucşoara. Se pune apoi băţul de vanilie şi vinul. Se lasă la foc mare până se ajunge la temperatura de fierbe, iar apoi se serveşte în căi de lut. 

Vin fiert cu cardamom sau ghimbir

(n. red. cardamomul este o mirodenie din familia ghimbirului, folosit în bucătăria tradiţională din India sau Pakistan)

Ingrediente: Cinci seminţe de cardamon sfărâmiţate, 750 ml apă, 750 ml vin, două linguri de zahăr brun, o portocală şi un băţ de scorţişoară.

Mod de preparare: Apa împreună cu celelalte ingrediente se pun într-o cratiţă de inox. Se adaugă coaja de portocală şi se încălzeşte timp de 10 minute. Se adaugă apoi vinul şi se ţine pe foc pentru a se amesteca cu celelalte arome. La final se strecoară şi se serveşte invitaţilor.

Vin fiert cu avocado

Ingrediente: Două portocale, ananas, un kiwi, un fruct de avocado, un fruct de rodie, 200 gr. de zahăr, praf de scorţişoară, doi litri de vin. 

Mod de preparare: Se amestecă toate ingrediente şi se lasă la foc timp de 10 minute, după care se adaugă vinul. Totul se mai păstrează pe aragaz alte 10 minute, la foc mic.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite