Criminal periculos, trimis în judecată. Filmul uciderii a două bătrâne: una a fost violată, cealaltă, bătută în cap cu ciocanul şi incendiată

Criminal periculos, trimis în judecată. Filmul
uciderii a două bătrâne: una a fost violată, cealaltă, bătută
în cap cu ciocanul şi incendiată

Bărbatul este arestat într-o altă cauză Foto:Arhivă Adevărul

Ionuţ-Artur Strungaru, un criminal deosebit de periculos, care a ucis două bătrâne, iar pe una dintre ele a şi batjocorit-o a fost trimis în judecată. Bărbatul din Călăraşi, acuzat de omor calificat este arestat, în prezent, în altă cauză.

 

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Ionuţ-Artur Stungaru pentru faptele săvârşite în 2008. El este judecată acum pentru omor calificat, viol,  violare de domiciliu, tentativă la tâlhărie calificată, tâlhărie calificată, distrugere. Prin acelaşi act de sesizare a instanţei, procurorii au propus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

În rechizitoriul întocmit, procurorii Parchetului General spun că prima faptă s-a petrecut pe 8 septembrie 2008. Atunci Strungaru, băut bine, după ce fusese la bâlciul organizat anual toamna la Călăraşi s-a întors acasă unde a continuat să consume băuturi alcoolice.

A forţat uşile

„În timpul nopţii a luat decizia să intre în locuinţa victimei P.N., în vârstă de 82 de ani, consăteană de-a sa, cunoscând faptul că aceasta locuieşte singură. Astfel, a intrat în curte prin escaladarea gardului de la stradă şi apoi a pătruns în casă, forţând una din uşile de acces cu umărul şi piciorul şi trăgând, totodată, de clanţă.

Inculpatul a căutat bani sau alte valori în prima cameră, după care a trecut în camera în care victima dormea.

S-a deplasat la aceasta, a trezit-o prin aplicarea unor lovituri cu pumnii în faţă şi a somat-o să-i spună unde ţine banii. Neprimind un răspuns satisfăcător, inculpatul a continuat să lovească victima în zona feţei şi a coastelor. Pentru a-i atenua ţipetele, acesta i-a pus perna peste faţă, iar la un moment dat i-a aplicat un căluş improvizat, scop în care a folosit furoul acesteia”, notează procurorii.

Planul diobolic a fost dus până la capăt. Bărbatul a dezbrăcat-o pe bătrână şi a violat-o, iar apoi a continuat s-o lovească până când a murit. Cadavrul femeii a fost ascuns sub pat, a mers la o fântână din sat s-a spălat de sânge, după care s-a culcat. Ca să şteargă toate urmele, a doua zi, spun anchetatorii, a ars hainele purtate la comiterea faptei, în curtea casei.

„Potrivit Raportului de expertiză medico-legală întocmit în cauză, moartea numitei P.N. a fost violentă, ea s-a datorat asfixiei mecanice cu aspirat sanguin, consecutivă unui traumatism cranio-cerebral cu fractură de piramidă nazală”, se spune în rechizitoriu.

Nu a găsit bani, a omorât-o

La mai puţin de un an, notează procurorii, în seara de 8 mai 2009, Strungaru Ionuţ, aflat pe terasa unui bar ca să vadă un meci de fotbal, a avut din nou porniri ucigaşe. A băut bine şi aplecat spre locuinţa victimei M.N., în vârstă de 71 de ani, despre care ştia că locuieşte singură. A intrat în casă peste bătrână şi aînceput să caute bani. Femeia s-a trezit a început să ţipe, însă a redus-o imediat la tăcere, lovind-o în cap cu o săpăligă.

Deşi în casă nu a găsit bani, victima i-a spus în mod repetat că nu are, inculpatul a continuat să o lovească în cap cu săpăliga şi cu un ciocan găsit în cameră. Când şi-a dat seama că este moartă, criminalul a adunat covoarele din cameră, le-a pus peste victimă şi le-a dat foc. Înainte de a pleca i-a luat telefonul şi a deschis o butelie de aragaz în ideea producerii unei explozii.

„Raportul de expertiză medico-legală întocmit în cauză a concluzionat că moartea numitei M.N. s-a datorat şocului combustional, consecinţa unor arsuri prin flacără urmate de carbonizare cvasitotală a victimei; leziunile traumatice care au dus la deces s-au produs prin flacără şi nu sunt specifice unei explozii. Dosarul în acest caz a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Călăraşi”, spun procurorii.

 

 

Vă recomandăm şi:

Crimă pasională la Frumuşani. Un bărbat şi-a ucis concubina în bătaie, într-o criză de gelozie

Crimă oribilă la Mihai Viteazu. Un minor a ucis în bătaie o bătrână, după ce a încercat s-o violeze

Tentativă de omor în faţa şcolii. Un bărbat a fost înjunghiat în piept

Cinci români au fost salvaţi de ungurul Levente, omorât în bătaie de opt interlopi

Crimă într-un bar din Vulcan: un tânăr angajat ca bodyguard a fost ucis

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: