Copii salvaţi. Incubatoare noi pentru maternitatea de pe malul Borcei

Copii salvaţi. Incubatoare noi pentru maternitatea de pe malul Borcei

Copiii născuţi prematur au primit o şansă la viaţa FOTO Adevărul

Campania “Grijă pentru copii” — iniţiată de Dorna, în parteneriat cu Organizaţia Salvaţi Copiii România — a ajuns în al cincilea an de noi reuşite în lupta pentru viaţă a copiilor născuţi prematur. Anul acesta, peste 100.000 de români s-au implicat activ în susţinerea manifestului “Fii în inima lor pe viaţă”, iar Dorna le va răspunde prin noi donaţii de incubatoare către maternităţile din România.


Pornind de la ideea că atunci când eşti alături de cineva într-un moment greu, îi rămâi în inimă pentru totdeauna, românii au fost invitaţi să susţină copiii născuţi prematur printr-un gest simbolic — acela de a da “love” pe Facebook. În doar 8 săptămâni, peste 100.000 de români au răspuns pozitiv manifestului, arătându-şi susţinerea încă din primele secunde ale campaniei online.

“Ne bucurăm că românii au acceptat să îşi ofere inima, în mod simbolic, pe Facebook, pentru a fi alături de copiii născuţi prematur. În ultimii ani ne-am implicat activ în conştientizarea acestei probleme si nu ne vom opri aici. Am demarat deja procesul de achiziţie pentru noi incubatoare. O parte dintre incubatoare au ajuns deja acolo unde e cel mai mult nevoie de ele, în maternităţi. Faptul că oamenii sunt lângă noi nu face decât să ne dea încredere că suntem pe drumul cel bun şi să ne confirme că susţinerea Dorna este important”, a declarat Miruna Smeureanu, Marketing Director Coca-Cola România.

Echipamente pentru 40 de maternităţi

În perioada 2013-2016, 40 de maternităţi din România au fost dotate cu echipamente medicale de specialitate, o investitie de aproximativ 500.000 euro. Anul acesta, Dorna donează alţi 100.000 euro, ce se vor translata în alte noi incubatoare, cu ajutorul Salvaţi Copiii România.
Iniţiativa “Fii în inima lor pe viaţă” este o campanie simbolică care si-a propus să aducă împreună oamenii de toate vârstele, într-un efort colectiv — acela de a ajuta la dotarea cu echipamente medicale de specialitate a maternităţilor din Bucureşti şi din ţară, dar şi de a contribui la conştientizare problematicii naşterilor premature din România.

Procesul de achiziţionare de noi incubatoare aferente acestui an a fost demarat. Lista unităţilor care vor beneficia de donaţia din 2017, ulterior achiziţiei incubatoarelor de către Organizaţia Salvaţi Copiii România, include:
Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu
Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad
Spitalul Municipal de Urgenţă Deva
Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani
Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon
Spitalul Judeţean Călăraşi
Spitalul Municipal de Urgenţă Caracal
Spitalul Judeţean de Urgenţă Oradea
Spitalul Judeţean de Urgenţă Mangalia
Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea
 

În România, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sănătăţii în 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului (IOMC) 'Alfred Rusescu', unul din zece copii se naşte prematur, având nevoie de atenţie specială chiar din prima oră de viaţă.
 

Vă recomandăm şi:

VIDEO Premieră în lumea medicală: o maternitate a fost inaugurată de două ori

FOTO Maternitatea din Călăraşi, pe lista UNICEF pentru certificare ca "spital prieten al copilului"

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările