Cea mai mare sală de sport din Bărăgan e asigurată la incendiu. Până la Craciun se montează trapele de fum

Cea mai mare sală de sport din Bărăgan e asigurată la incendiu. Până la Craciun se montează trapele de fum

Primarul a inspectat trapele de fum Foto:Adevărul

La cea mai mare sală de sport din Călăraşi, care a costat 10 milioane de euro şi a fost închisă în urmă cu o lună pentru că nu are autorizaţie de funcţionare din partea ISU, se montează trapele de fum.

Autorităţile locale au făcut demersurile necesare pentru a asigura clădirea la incendiu, iar primarul oraşului, Daniel Ştefan Drăgulin, a anunţat că acestea vor fi montate până la Crăciun. “Pentru cei interesaţi, pentru suporterii echipelor de handbal şi futsal, trapele de fum au ajuns la Călăraşi, iar până de Crăciun se vor monta la Sala Polivalentă”, a declarat edilul oraşului.

În luna noiembrie Sala Polivalentă, cu o capacitate de 1.500 de locuri pentru competiţii sportive, a fost închisă până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

„Decizia a fost una care s-a bazat pe responsabilitate şi obiectivitate, deşi consecinţele imediate ale acesteia s-au răsfrânt asupra celor două echipe de handbal şi futsal ale Călăraşiului participante în Ligile Naţionale, AHC Dunărea Călăraşi şi AFC Dunărea Călăraşi. Acestea au fost nevoite să găsească alte săli de sport unde să susţină meciurile de acasă”, a anunţat primarul Călăraşiului, Daniel Ştefan Drăgulin.

Trapele de fum, mărul discordiei

Fondurile pentru realizarea şi montarea trapelor de fum au fost obţinut în luna iunie, după ce Serviciul Public Centrale Termice şi Administrare Fond Locativ(SPCTAFL), cel care are în administrare Sala polivalentă, le-a solicitat.

„Trapele de fum au fost parte a proiectului de construcţie a Sălii Polivalente, derulat de Compania Naţională de Investiţii, însă nu au fost montate de antreprenor niciodată.

Primăria Municipiului Călăraşi în ultimii ani a avut comunicări dese pe această temă cu constructorul, însă fără nici un rezultat pozitiv. Astfel, în luna iulie 2015, SPCTAFL a contractat întocmirea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru executarea lucrărilor respective, Arhitect Studio CN Bucureşti realizând documentaţia necesară, care a fost aprobată de Consiliul Local Călăraşi”, spun autorităţile.

Contract de execuţie

După obţinerea avizelor solicitate de legislaţia în vigoare, s-a încheiat contractul de execuţie lucrări ”Procurare şi montare trape fum” nr. 4444/23.11.2015, cu societatea ACHRO ART INDUSTRIE SRL, cu termen de execuţie o lună, de la obţinerea autorizaţiei de construcţie, ce se va petrece în zilele următoare.

În paralel, SPCTAFL întocmeşte documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu a Sălii Polivalente. Autorităţile locale dau asigurări că Sala Polivalentă se va redeschide în 2016, odată cu reluarea campionatelor unde evoluează echipele de handbal şi futsal ale Călăraşiului.

Inaugurată în urmă cu 4 ani

De 4 ani de când a fost inaugurată şi la 5 ani de la recepţia lucrării realizată chiar de Elena Udrea, la acea vreme ministrul Dezvoltării şi Turismului, la sala Polivalentă spectatorii au intrat pe propria răspundere. Dacă cumva ar fi izbucnit un incendiu, s-ar fi întâmplat o nenorocire, deoarece clădirea nu avea montate trape de fum şi nici autorizaţie pentru securitatea la incendiu. Ultimul meci care s-a jucat aici a fost cel dintre AHC Dunărea Călăraşi şi HCM Minaur Baia Mare, după ce pe 8 noiembrie aici a avut loc partida de handball mansculin România-Italia, în preliminariile Campionatului Mondial 2017.


Clădire impresionantă

Clădirea, la care s-a lucrat patru ani, este cu adevărat impresionantă. Are formă de cupolă şi măsoară din perete în perete aproximativ 52 de metri. Terenul este foarte frumos amenajat, iar geamurile care sunt montate în spatele porţilor sunt rezistente la şocuri. Materialul folosit se numeşte marcolon şi chiar dacă mingea va lovi ferestrele, nu se va sparge. Sala polivalentă cuprinde zeci de încăperi dotate modern pentru sportivi: grupuri sanitare, patru vestiare cu toaletă şi patru duşuri, două cabine pentru sunet şi lumini, saună, jacuzzi, ventilaţie cu aer cald şi rece şi garderobe.

Vă recomandăm şi:

“Arena Naţională” a avut un aviz provizoriu de la ISU. Când se va putea juca din nou pe acest stadion

Incendiu la Colectiv. Cluj Arena, stadionul care a găzduit cel mai mare festival de muzică electronică din România, nu are aviz de la ISU

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările