ANM: Deficit de umiditate în sol, secetă pedologică moderată pe suprafeţe extinse

ANM: Deficit de umiditate în sol, secetă pedologică moderată pe suprafeţe extinse

Anul trecut, secta a făcut prăpăd în România FOTO revistafermierului.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a anunţat luni, că, în cea mai mare parte a Crişanei şi a Moldovei, local în centrul Dobrogei şi al Transilvaniei, izolat nord-estul Munteniei şi nord-vestul Banatului se înregistrează deficite de umiditate în sol.

Ştiri pe aceeaşi temă

”La data de 19 prilie 2021, rezerva de apă pe adâncimea de sol 0-100 cm, în cultura grâului de toamnă, prezintă valori satisfăcătoare până la apropiate de optim şi optime, în majoritatea zonelor de cultură.

 În cea mai mare parte a Crişanei şi a Moldovei, local în centrul Dobrogei şi al Transilvaniei, izolat nord-estul Munteniei şi nord-vestul Banatului se înregistrează deficite de umiditate în sol, seceta pedologică fiind moderată”, a transmis ANM.

Conform specialiştilor, în stratul de sol 0-20 cm (ogor), gradul de aprovizionare cu apă se încadrează în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în cea mai mare parte a ţării.
 
”Conţinutul de umiditate din sol prezintă valori scăzute (secetă pedologică moderată), pe suprafeţe agricole extinse din Crişana, izolat în nord-estul şi nordul Moldovei, nord-vestul Banatului”, a mai precizat ANM.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările