Alertă meteo de ninsori viscolite şi ger până miercuri la prânz. Zonele afectate de polei

Alertă meteo de ninsori viscolite şi ger până miercuri la prânz. Zonele afectate de polei

Încă două zile geroase în România FOTO Shutterstock

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a actualizat informarea meteo de ninsori viscolite pentru zonele de munte şi ger aprig pentru restul regiunilor.

Conform ANM, în intervalul 19 ianuarie, ora 11.00 – 20 ianuarie, ora 12.00, în intervalul menţionat, în regiunile intracarpatice temporar va ninge, în general moderat cantitativ în Maramureş, precum şi în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.
      
În vestul ţării, începând din noaptea de marţi spre miercuri (19/20 ianuarie), treptat precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie şi pe arii restrânse se va depune polei.
      
Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze, în general, de 50...70 km/h, iar pe crestele înalte, 80...90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40...50 km/h.
 
În după-amiaza zilei de marţi (19 ianuarie), vremea se va menţine deosebit de rece cu temperaturi maxime preponderent negative, iar în cursul nopţii de marţi spre miercuri (19/20 ianuarie) precum şi în dimineaţa zilei de miercuri (20 ianuarie), pe arii restrânse va mai fi ger (valori termice în jurul a – 10 grade) în Moldova, în estul Transilvaniei şi în Muntenia.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările