VIDEO Povestea despre o minune a naturii, din spatele bradului montat în centrul Buzăului

VIDEO Povestea despre o minune a naturii, din spatele bradului montat în centrul Buzăului

Bradul de Crăciun instalat în centrul oraşului Buzău, de sărbători, a fost donat de un localnic din municipiu. Deşi pomul era un punct de reper al străzii Traian Vuia, proprietarul a fost nevoit să renunţe el pentru că, după aproape 50 de ani de viaţă, afecta fundaţia casei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Arborele falnic măsoară peste 17 metri, are aproximativ 50 de ani şi a fost donat municipalităţii de Ovidiu Spirea. 
 
Primăria a apreciat gestul buzoianului, pentru că astfel s-a evitat tăierea unui arbore din pădure.
 
Bradul din acest an are şi o poveste. În 1981, când era crud şi îşi croia drum înspre cer, un răuvoitor i-a rupt vârful. Atunci, străbunica domnului Spirea a căutat o metodă să îl salveze. 
 
”I-a legat o crenguţă în două atele improvizate să se înalţe spre albastrul cerului! Şi cum natura face minuni....iată-l semeţ din nou să ne bucurăm cu toţii de el”, a scris viceprimarul Ionuţ Apostu pe Facebook.
 
Falnicul brad a fost transportat cu un camion şi instalat cu ajutorul unei macarale, în centrul Buzăului, unde va fi împodobit cu ghirlande şi beteală. 
 
Un brad cu dimensiuni asemănătoare va fi amplasat şi în Parcul Crâng, zilele următoare.
 
În aceste zile, în Piaţa Dacia din  Buzău se instalează şi scena unde, de la 1 decembrie şi până de Crăciun, zeci de artişti din ţară, şi din judeţ, vor susţine recitaluri. 
 
Totodată, municipalitatea amenajează şi căsuţele de men de unde buzoienii pot cumpăra produse de sezon. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: