Spitalul orăşenesc Nehoiu, în pericol. Va fi închis dacă nu angajează mai repede un medic internist

Spitalul orăşenesc Nehoiu, în pericol. Va fi închis dacă nu angajează mai repede un medic internist

Arhivă adevarul.ro

Localnicii de pe Valea Buzăului riscă să rămână fără cel mai apropiat spital, cel din Nehoiu, începând cu ianuarie 2017. Unitatea va rămâne fără medic internist după ieşirea la pensie a medicului Rodica Frunză, fiind imposibilă funcţionarea unei astfel de unităţi fără medic internist. Autorităţile caută disperate să aducă internişti în oraşul buzoian, dar eforturile lor par zadarnice.


Soarta Spitalului orăşenesc Nehoiu este incertă după data de 1 ianuarie 2017, dacă până atunci conducerea unităţii spitaliceşti nu reuşeşte să angajeze un medic internist care să activeze în cea mai importantă unitate spitalicească de pe Valea Buzăului. Până la sfârşitul acestui an, internistul spitalului din Nehoiu este medicul Rodica Frunză. Aceasta a anunţat însă că începând cu data de 1 ianuarie 2017 va ieşi la pensie.

Deoarece medicul Rodica Frunză este în prezent singurul medic din spital pe această specialitate, plecarea ei ar putea duce la închiderea spitalului. Autorităţile caută disperate să aducă internişti în micul oraş de provincie, dar eforturile lor par zadarnice. 

Autorităţile locale au încercat cooptarea unor medici din Republica Moldova dar pentru că aceştia nu sunt cetăţeni europenei trebuie să facă 5 ani de rezidenţiat ca să poată profesa în ţara noastră. Veşti deloc mulţumitoare vin şi dinspre rezidenţii aflaţi acum în spital, pe posturi de internişti. Ei au anunţat că nu vor veni să lucreze în spitalul de pe Valea Buzăului. 

Pentru a face din oraşul Nehoiu un loc atractiv pentru medici, autorităţile sunt dispuse să decidă acordarea unei prime de instalare precum şi punerea la dispoziţie a unei locuinţe cu cheltuielile suportate de administraţia locală. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: