Reţeta burgerului american: cum să faci deliciosul preparat la tine acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeta de burger de vită facut în casă este ideală pentru oricine vrea să se bucure de acest preparat fără să-l comande într-un restaurant fast-food.

Iată ingredientele pentru preparatul în varianta propusă de Chef Cristi Dobre, din Buzău: 

- 1 kg de carne de văcuţă de foarte bună calitate, de preferat antricot sau vrăbioară, tocată şi ţinuta la rece în frigider

- 2 cepe tocate mărunt 

- o linguriţă rasă de cimbrişor proaspăt frunze 

- sos worcester 1 linguriţă 

- o linguriţă de sare

- piper măcinat, jumătate de linguriţă 

- 2 linguri de ulei

Se căleşte ceapa în ulei până prinde culoarea aurie, apoi se adaugă cimbrişorul, sarea şi piperul. Terminăm cu sosul worcester care se va pune, atenţie, peste ceapă şi nu peste carne.

Lăsăm la frigider ceapa călită până se răceşte complet. După procesul de răcire, luăm ceapa şi carnea şi le amestecăm foarte bine.

”Modelăm burgeri în forme sau cu mâinile goale la ce dimensiune şi gramaj dorim. Eu vă recomand ca un burger să fie de 100 de grame pentru copii şi maximum 180-200 de grame pentru adulţi”, spune Chef Cristi Dobre.

Imagine indisponibilă

Separat facem un sos ranch cu următoarele ingrediente:

- 200 grame maioneză

- 200 grame smântână

- o ceapă roşie tăiată cubuleţe foarte mici

- o tulpină de ţelină (apio) la fel, tocată, 

- jumătate de lămâie stoarsă 

- un căţel de usturoi strivit 

buzau

”Toate ingredientele le amestecăm bine cu maioneza şi smântâna şi le dam la frigider. Servim cu ceapa roşie murată. Reţeta conţine 300 mililitri de apă, 200 ml oţet, două linguri de zahăr, o foaie de dafin, 4 boabe de piper. Se fierb în clocot şi se adaugă 3 cepe roşii tăiate felii. După răcire, se servesc ca atare în burger”, ne explică bucătarul buzoian.

Cele mai bune pâinici pentru un burger gustos sunt chiflele brioche.

Facem un jar sau punem chiar şi o tigaie la foc mic pe aragaz , frigem burgerii fără sa ne grăbim, ca să-i păstrăm fermi, chiflele le încălzim şi pe ele, adăugăm salata cu sos ranch apoi burgerul.

Peste burger punem o felie de brânză, chedar de preferinţă, şi o felie de bacon la grătar. Terminăm cu puţin sos barbecue şi adăugăm cealalată jumătate de chiflă. Putem adăuga şi roşii, o felie, dar şi castraveţi muraţi, o felie sau două.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite