Record după record, la numărul de infectări cu SARS-CoV-2 înregistrat zilnic în judeţul Buzău

Record după record, la numărul de infectări cu SARS-CoV-2 înregistrat zilnic în judeţul Buzău

Arhivă adevarul.ro

Creşte numărul cazurilor noi de COVID-19 în judeţul Buzău, dar şi cel al persoanelor care ajung în spital pentru îngrijiri. Vineri, 28 ianuarie, autorităţile sanitare au anunţat un nou record absolut de infectări în judeţul Buzău.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 a ajuns la 824, dintre care 74 sunt reinfectări, la puţin peste 1.500 de teste efectuate în ultimele 24 de ore.

Autorităţile sanitare spun că gradul de ocupare a paturilor COVID din unităţile spitaliceşti din judeţ era, joi, de 36%, cu aproape 15% mai mult decât în urmă cu o săptămână.

Dacă numărul de pacienţi va continua să crească, există riscul ca şcolile să fie închise, spun reprezentanţii DSP Buzău. 

Conform reglementărilor, şcolile din judeţ se închid şi trec în sistem on-line, dacă paturile COVID din spitale sunt ocupate în proporţie de peste 75%. Pentru ca elevii să revină în bănci, va fi nevoie ca gradul de ocupare a paturilor să scadă sub 70%. 

În prezent, în judeţul Buzău, 27 de clase sunt în on-line, după ce mai mulţi elevi au fost confirmaţi cu coronavirus. 

Cele mai multe clase care fac cursuri din faţa calculatorului, 11, sunt la cea mai mare şcoală din Buzău, Şcoala Nr. 11.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările