Parcele de copaci cu nume de eroi, înfiinţate de Armată în două comune din Buzău FOTO

Parcele de copaci cu nume de eroi, înfiinţate de Armată în două comune din Buzău FOTO

Sursa Divizia Getica

Zeci de militari din garnizoana Buzău au participat în localităţile Berca şi Siriu la o acţiune de plantare a unor copaci în memoria eroilor căzuţi în luptă pentru ţară. Puieţilor le-au fost atribuie numele unor eroi căzuţi la dorie pe raza celor două comune.

Ştiri pe aceeaşi temă


Campania are loc cu ocazia împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a, mare unitate pe structura căreia a apărut Divizia 2 Infanterie „Getica”.

Înfiinţarea parcelelor de copaci cu nume de eroi din localităţile Berca şi Siriu continuă programul început anul trecut în municipiul Buzău când stejarilor plantaţi în Parcul Crâng le-au fost atribuite numele unor eroi din Primul Război Mondial.

”Noi, militarii, vom fi prezenţi oriunde este nevoie de sprijin, speranţă, încredere şi solidaritate aşa cum am demonstrat-o şi în această perioadă de pandemie pe care o trecem împreună”, transmit reprezentanţii Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

La activitate au participat voluntari din unităţile militare buzoiene,  elevi ai şcolii gimnaziale din localitatea Siriu, reprezentanţi ai Prefecturii Judeţului Buzău, Consiliului Judeţean Buzău, autorităţi publice locale şi feţe bisericeşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările