Locurile amenajate pentru picnic, o raritate în judeţul Buzău

Locurile amenajate pentru picnic, o raritate în judeţul Buzău

Mii de buzoieni vor petrece în ziua de Paşte „la iarbă verde”

Dacă vremea va fi frumoasă, buzoienii vor petrece sărbătorile pascale în aer liber, la grătare. În acest context, pompierii buzoieni le recomadă cetăţenilor care merg la iarbă verde dar şi celor care se duc la biserică în noaptea de Înviere să fie precauţi, pentru a evita producerea unor evenimente nedorite.

 
În zilele de Paşte, buzoienii nu vor avea prea multe opţiuni de a merge la picnic. Nicio primărie din judeţul Buzău nu are amenajate locuri speciale pentru picnic, cu grătare, toalete ecologice şi tot ce mai prevede legea care reglementează modul în care se organizaează o ieşire la iarbă verde. 
 
 În aceste condiţii, buzoienii pot merge la iarbă verde în zona Ciolanu-Haleş. Aici sunt amenajate, de către o societate privată, măsuţe cu bănci, containere, şi câteva grătare iar vizitatorilor li se pun la dispoziţie,contra unei taxe modice, săculeţi unde pot fi colectate deşeurile menajere rămase după picnic. De asemenea, perecăreţilor li se permite să vină şi cu grătarul propriu. De asemenea, la picnic se poate merge şi în staţiunea Sărata Monteoru, pe un teren privat de circa un hectar, dar şi la Pădurea Spătaru, din comuna Costeşti, pe un teren ce aparţine Ocolului Silvic. Aici sunt amenajate două foişoare, două grătare mari, containere de gunoi dar şi grupuri sanitare, în incinta Casei Pădurarului. De asemenea, Pădurea Pleşeşti din comuna Podgoria este o altă destinaţie aleasă mai ales de buzoienii din zona de nord a judeţului pentru picnic în primele zile de Paşte. 
 
În acest context, pompierii le recomandă petrecăreţilor să fie atenţi atunci când aprind grătarul, pentru a evita izbucnirea unor incendii. De asemenea, pentru că în alţi ani s-au întâmplat numeroase incidente în noaptea de Înviere provocate de lumânările nesupravegheate, reprezentanţii ISU Buzău le recomandă buzoienilor care merg la biserică în zilele de Paşte să fie precauţi. 
 
Totodată, în perioada sărbătorilor pascale, inspectorii Gărzii de Mediu au anunţat controale ample în locurile din judeţ unde se obişnuieşte să se instaleze grupurile de petrecăreţi, la grătare. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: