Jandarmii montani şi aviatorii de la Boboc au înălţat drapelul într-un mod inedit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drapelul a acoperit Stânca Teherău    Sursa IJJ Buzău
Drapelul a acoperit Stânca Teherău    Sursa IJJ Buzău

Ceremonii dedicate Zilei Drapelului au fost organizate sâmbătă în mai multe puncte din judeţul Buzău. Cele mai ample manifestări au avut loc în Piaţa Dacia din Buzău şi au culminat cu înălţarea Drapelului pe catarg. Acţiuni inedite legate de această sărbătoare au fost organizate de jandarmii montani şi piloţii de la Boboc.

Ziua Drapelului Naţional este marcată în fiecare an pe 26 iunie, fiind proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

În cursul acestei zile, un tricolor imens, de câţiva metri, a fost purtat de jandarmii montani în principalele puncte turistice din Buzău. 

”Stâncile din zona Barajului Siriu au îmbrăcat astăzi Drapelul României cu ajutorul jandarmilor montani buzoieni”, au scris jandarmii buzoieni pe Facebook. 

Acelaşi gest al jandarmilor a fost observat în cursul dimineţii de turiştii cazaţi la campingul de la poalele Vulcanilor Noroioşi.

”Astăzi, de ziua lui, Drapelul României a fost purtat de jandarmii montani buzoieni în cele mai cunoscute zone turistice ale judeţului! Astfel, simbolul identităţii naţionale a îmbrăcat în straie de sărbătoare Vulcanii Noroioşi!”, este mesajul care însoţeşte un clip video postat de jandarmi. 

    

Şi piloţii de la Boboc au luat drapelul cu ei în zbor. Înainte, însă, militarii bazei aeriene din judeţul Buzău au sărbătorit Ziua Drapelului în curtea unităţii.

”26 iunie -Ziua Drapelului Sărbătorim cu mândrie în Baza Aeriană Boboc împreună cu Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene”, au scris pe Facebook piloţii buzoieni.

buzauVULCANIDRAPELJANDARMIPILOTIBOBOC

Cele mai ample manifestări au avut loc, sâmbătă dimineaţă, în Piaţa Dacia din Buzău.

După salutarea Drapelului României de către autorităţile locale şi reprezentanţii Garnizoanei Buzău, activitatea s-a încheiat cu înălţarea Drapelului pe catarg, intonarea Imnului Naţional al României şi defilarea gărzii de onoare pe acordurile muzicii militare a Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Ziua Drapelului, cunoscută şi ca Ziua Tricolorului, a fost stabilită prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

Drapelul tricolor a fost adoptat ca simbol al naţiunii în prima zi a victoriei Revoluţiei de la 1848, când Guvernul provizoriu de la Bucureşti a promulgat decretul de instituire a Drapelului Naţional. 

Astfel, s-a stabilit ca Tricolorul - roşu, galben şi albastru - să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor, purtând deviza Dreptate şi Frăţie, acordându-i-se şi denumirea de „stindard al libertăţii”. 

Totodată, Drapelul Naţional este şi simbolul trecutului glorios, sub care astăzi Armata României, militarii români participă la misiuni în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest sau la cele desfăşurate sub egida NATO, UE şi ONU ca un consens ale îndeplinirii angajamentelor pe care România şi le-a asumat ca membru al comunităţii internaţionale.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Urmăriri şi bătăi ca-n filme, pe stradă, în Buzău. Ţinta agresorilor: un activist civic

Măsura radicală luată de un fermier român sătul să caute în zadar muncitori pentru a strânge recolta

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite