Invitaţie la cinema, în Parcul Tineretului. Proiecţiile încep astăzi, cu filmul lui Cristian Mungiu, ”După dealuri”

Invitaţie la cinema, în Parcul Tineretului. Proiecţiile încep astăzi, cu filmul lui Cristian Mungiu, ”După dealuri”

Arhivă adevarul.ro

Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău organizează în amfiteatrul din Parcul Tineretului, pe perioada vacanţei de vară, proiecţii de filme româneşti. Acţiunea debutează joi, 14 iulie, la ora 21.15 cu filmul „După dealuri” în regia lui Cristian Mungiu.


Filmul prezintă povestea exorcizării de la mănăstirea Tanacu din judeţul Vaslui după un scenariu al Tatianei Niculescu Bran. Pelicula a avut premiera în data de 19 mai 2012, la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, unde Cristian Mungiu a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu. 

Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, care interpretează rolurile principale, au împărţit premiul pentru cea mai bună actriţă în cadrul aceluiaşi festival.

Cea de-a doua proiecţie a săptămânii, care va avea loc vineri, prezintă pelicula „Bacalaureat”. Cel mai nou film semnat de Cristian Mungiu este laureat cu Premiul pentru Regie la Festivalul de Film de la Cannes, acordat ex-aequo regizorului român şi regizorului francez Olivier Assayas pentru filmul Personal Shopper. 

Filmul spune povestea unui doctor dintr-un mic oraş de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societăţii româneşti de astăzi şi îi are în rolurile principale pe Adrian Titieni şi pe Maria Drăguş.

Filmele oferite de Centrul Judeţean de Cultură şi Artă încep la ora 21.15 iar intrarea este liberă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările