Idei de turism pentru românii cu timp puţin la dispoziţie: drumeţii de câteva ore în Ţinutul Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa :TerraVoyage.ro
Sursa :TerraVoyage.ro

Atracţiile unice din Ţinutul Buzăului pot fi descoperit de către turişti români şi străini în mod organizat, după ce o agenţie de turism înfiinţată de un fost prezentator radio şi-a concentrat activitatea pe obiectivele locale. Înscrierea pentru drumeţii şi alegerea traseelor se fac online.

Tot mai mulţi turişti ajung în Buzău pentru a vizita frumuseţile de la Curbura Carpaţilor, cei mai mulţi, cu maşinile proprii, în grupuri mici. 

În alegerea traseelor, sunt îndrumaţi de proprietarii pensiunilor şi puţinele aplicaţii ori jurnale de călătorie publicate online.

În practică, drumeţiile sunt mereu mai lungi şi mai obositoare, astfel că temerarii oaspeţi ratează o parte din salba de atracţii pe care le aveau iniţial în plan. 

Pentru a le face acestor turişti aventurile mai eficiente, un ghid buzoian le propune o platformă online unde pot alege serviciile unui ghid şi cele mai interesante trasee. 

   

Este vorba despre o agenţie locală de turism, înfiinţată de un fost prezentator radio, în oferta căreia sunt drumeţii de câteva ore, la Vulcanii Noroioşi, Aşezările Rupestre, Trovanţi, Lacul Siriu, Mănăstirea Ciolanu şi spre multe alte atracţii. 

Emanuel Vîrgolici este ghid turistic autorizat şi directorul agenţiei de turism Terra Voyage din anul 2020. Mărtusieşte că a pornit aproape de la zero în sensul că stia unele zone mai bine, în altele fusese o singură dată.

”Când am înţeles că obiectivele turistice buzoiene sunt atât de frumoase încât merită mai mult din partea noastră, a tuturor, am decis să mă ocup serios de organizarea excursiilor şi pachetelor turistice cuprinzând tot ceea ce este valoros şi merită văzut de turişti”, spune Emanuel Vîrgolici.

În acest an, Emanuel a adus prin forţe proprii primii turişti străini. S-a încărcat cu multă energie atunci când a aflat că le-a plăcut foarte mult sejurul. 

”S-au minunat de cât de puţin este promovat judeţul. Am prins curaj şi pentru că între primii turişti străini pe care i-am însoţit era un cetăţean german care vine an de an în România din 1968, iar la Buzău l-a impresionat descoperirea Vulcanilor Noroioşi, a Trovanţilor şi a Muzeului Chihlimbarului”, spune ghidul buzoian. 

buzauvirgolici

O excursie la Vulcanii Noroioşi din portofoliul agenţiei durează cinci ore. Solicitanţii traseului pleacă de la hotelul sau pensiunea unde sunt cazaţi sau de la un punct de întâlnire stabilit împreună cu ghidul. Periplul costă 75 de lei de persoană. 

Drumeţiile în zona Aşezărilor Rupestre sunt printre cele mai dorite, susţine ghidul buzoian. Aventura costă 100 de lei de persoană, tariful afişat fiind valabil pentru turiştii cazaţi în zonele Sărata Monteoru, Haleş, Măgura şi Berca.

Pentru o buna deplasare în acest areal şi evitarea accidentelor, este de preferat folosirea hainelor sport şi a ghetelor sau a bocancilor. Plecarea în drumeţie este programată la ora 9.00 dimineaţa iar sosirea, după aproximativ şapte ore.

buzau

În oferta propusă de Emanuel Vîrgolici se află cel puţin 12 trasee, de cinci până la şapte ore, la preţuri ce variază între 65 şi 110 lei, în funcţie de complexitatea excursiei. 

Mănăstirea Ciolanu şi Tabăra de sculptură Măgura, Lacul Mocearu, Dealul Istriţa, Trovanţii de la Ulmet, Biserica în peşteră de la Aluniş, Lacul Siriu şi cascadele din zona de munte sint câteva dintre destinaţiile pentru care turiştii pot opta completând o cerere pe site-ul agenţiei coordonate de Emanuel Vîrgolici.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite