„Biblia“ vaccinului anti-COVID, tradusă pe înţelesul oamenilor de către preoţi

„Biblia“ vaccinului anti-COVID, tradusă pe înţelesul oamenilor de către preoţi

Preotul Daniel Necula îşi va îndruma enoriaşii spre medicii de familie

Credincioşii găsesc la intrarea în bisericile din ţară broşuri cu lămuriri despre rolul şi, mai ales, necesitatea vaccinului anti-COVID. Deoarece ghidul transmis parohiilor conţine mulţi termeni dificili pentru săteni, preoţilor le revine sarcina să explice pe înţelesul enoriaşilor de ce este indicat să ne vaccinăm.

Ştiri pe aceeaşi temă

Broşura realizată de Comitetul Naţional pentru Planificarea Vaccinării conţine 18 file şi a ajuns deja în atenţia preoţilor. Este prea complicată, spun mulţi dintre cei care au văzut-o deja.
 
Speranţa sătenilor de a înţelege cât de eficient şi de sigur este vaccinul împotriva noului coronavirus se îndreaptă către preoţi. Daniel Necula, paroh în Sătuc, judeţul Buzău, şi-a descărcat broşura de pe internet si promite că le-o va transmite enoriaşilor pe înţelesul lor.
 
„Această broşură are rolul de a ne informa. Oamenii au mare încredere în biserică şi în preoţi şi atunci e bine să-i îndemnăm să asculte de specialişti şi de medicii de familie. Eu, personal, cred că vaccinul este o descoperire ştiinţifică. Ştim cu toţii că în decursul vieţii beneficiem de mai multe vaccinuri. Consider că atâta vreme cât specialiştii spun că este un vaccin sigur, bun, noi trebuie să-i înţelegem”, spune preotul buzoian.
 

„Mă bazez pe puterea de discernământ a oamenilor”

 
Părintele Daniel Necula este hotărât să-şi ajute toţi enoriaşii cu informaţii despre campania de imunizare. Spune însă că nu va pomeni nimic în timpul slujbelor religioase şi nici nu are de gând să meargă prin parohie pentru a influenţa lumea.
 
”Eu, ca preot, nu pot să fac un îndemn, deoarece există şi un oarecare risc, nu ştiu, să aibă o anumită problemă, iar după aceea să spună că eu am dat un sfat într-o direcţie sau alta. Cred că decizia ţine de fiecare în parte şi eu totuşi mă bazez pe puterea de discernământ a oamenilor şi că aceştia vor şti să ia decizia cea mai bună”, declară preotul Necula.  
 
Ideea ca preoţii să fie cei care duc vestea imunizării printre enoriaşi vine după ce mai multe sondaje recente au arătat că peste 70% dintre români au cea mai mare încredere în Biserică, şi abia apoi în celelalte instituţii ale statului.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările