A murit un cunoscut lăutar al anilor '80. Cele mai cunoscute melodii ale lui Costel Geambaşu sunt „Cenuşăreasa“ şi „Trenul vieţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A murit Costel Geambaşu, unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi buzoieni ai anilor ’80 şi '90. În vârstă de 67 de ani, Geambaşu a fost răpus de cancer, însă a cântat până în ultima clipă. Informaţia a fost făcută publică în această seară de către colaboratori ai artistului.

Costel Geambaşu a făcut parte din Odeon, formaţie românească de muzică petrecere cu instrumente moderne electronice, înfiinţată în anii ’80 la Buzău. 

„Astăzi a încetat din viaţă unul dintre cei mai buni prieten şi cel mai mare solist vocal, Costel Geambaşu. Drum Lin, Costică!”, scrie pe pagina de facebook Nicu Bordei.

„Rămas bun Costel Geambaşu!

Cu nemărginită durere sufletească aduc la cunoştinţă fanilor interpretului COSTEL GEAMBAŞU, liderul formaţiei ODEON că (îmi este greu să spun) a decedat … Sunt multe amintiri frumoase împreună cu maestrul … am colaborat mulţi ani împreună, Crisband fiind producătorul formaţiei ODEON. Înregistrările în studiou erau „condimentate” cu momente inedite, hazlii …

Înregistrările de colecţie şi cele care sunt în curs de finalizare vor bucura în continuare inimile fanilor aşa cum sigur ar dori COSTEL GEAMBASU”, scrie Cristian Perieteanu.

”Dragilor, aproape oricine din această ţară a auzit de buzoianul celebru Costel Geambaşu şi a lui trupă de petrecere, Odeon. Astăzi, bunul şi suferindul nostru trubadur a decis ca trebuie sa urce in „ trenul vieţii” definitiv! Nu te voi uita niciodată! Poate acolo sus o să îţi tină companie Tom Degeţel, Cenuşăreasa, Albă ca Zapada şi toate poveştile tale muzicale din trecut! Odihnă veşnică, Maestre!”, scrie Eduard Antochi.

 

Costel Geambaşu s-a născut pe 18 aprilie 1951 şi este considerat unul dintre cei mai talentaţi interpreţi de muzică de petrecere. 

Trupa sa, Odeon, înfiinţată în anii 1980, este, alături de celebrele Azur şi Generic, una dintre primele grupuri care au contribuit la apariţia muzicii de petrecere moderne, folosind ca sursă de inspiraţie muzica pop din ţările balcanice şi clasică lăutărească din România. 

Deşi a început cariera muzicală la percuţie, bunul său prieten, regretatul Gil Dobrică, i–a sugerat “să bage” cu vocea. A făcut acest lucru, iar melodiile sale, printre care cele mai consacrate “Cenuşăreasa” şi “Trenul vieţii”, i-au fost cântate inclusiv lui Nicu Ceauşescu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite