A început imunizarea cu doza a treia la Buzău. Angajaţii din Spitalul Judeţean, primii vaccinaţi VIDEO

A început imunizarea cu doza a treia la Buzău. Angajaţii din Spitalul Judeţean, primii vaccinaţi VIDEO

Sursa SJU Buzău

De marţi, a fost reactivat Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Asta, deoarece a debutat campania de vaccinare a cadrelor medicale cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva Covid-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Încă de la primele ore ale dimineţii, la centrul de vaccinare s-au prezentat numeroşi angajaţi ai unităţii medicale. 
 
Medicul Adrian Zoican, şeful Unităţii Primiri Urgenţe, a fost printre primele cadre medicale ale Spitalului Judeţean care au dorit să le fie administrată cea de-a treia doză de vaccin împotriva Covid-19.
 
În paralel cu administrarea dozei cu numărul 3 a serului Pfizer, la centrul de la Spitalul Judeţean Buzău se pot vaccina şi angajaţii instituţiei care nu s-au imunizat, până în momentul de faţă, cu vaccinul împotriva Covid-19.
 
Până în prezent, 685 de angajaţi ai spitalului s-au vaccinat cu ambele doze. 
 
 
Potrivit CNCAV, doza 3 este ferm recomandată: persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale şi alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia naţională de vaccinare: persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social şi din învăţământ.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările