Încă o comună din judeţul Buzău rămâne fără Consiliu Local

Încă o comună din judeţul Buzău rămâne fără Consiliu Local

Primaria Calvini

După Consiliul Local Pogoanele, dizolvat prin sentinţă a Tribunalului Buzău, pronunţată în urmă cu două luni, instanţa  buzoiană a decis aceeaşi soartă şi pentru forul legislativ din comuna Calvini.

Ştiri pe aceeaşi temă


Cererea de dizolvare a miniparlamentului local se afla de mai multă vreme pe rolul instanţei şi fusese formulată de primarul din Calvini, Neculai Curelea, după blocajul instaurat în Consiliul Local imediat după alegeri. 

În sesizare se arată că, potrivit legii, miniparlamentul local trebuie dizolvat pentru că nu a reuşit să se întrunească în şedinţă la două convocări ordinare consecutive.  Legea spune că dacă un consiliu local nu se întruneşte timp de două luni consecutiv, judecătorii trebuie să constate dizolvarea de drept a acestui for.

Decizia de dizolvare nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 30 de zile. 

În judeţul Buzău a mai fost dizolvat, în actualul mandat, Consiliul Local al oraşului Pogoanele, iar în instanţă se mai dispută soarta celui din Valea Râmnicului. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: