Top 5 castele bântuite din România. Locurile unde sângele îţi îngheaţă în vene şi fantomele sunt neprietenoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Banffy este unul dintre cele mai înfricoşătoare locuri din România.
Castelul Banffy este unul dintre cele mai înfricoşătoare locuri din România.

Mai multe castele din România şi-au căpătat faima în urma unor legende sângeroase. Se spune că sunt bântuite de fantome şi zeci de oameni jură că au văzut spiritele care stăpânesc domeniile.

Castelul Banffy de lângă Cluj este unul dintre cele mai bântuite locuri din România. Zeci de fantome „se plimbă“ nestingherite prin misteriosul castel gata să-i înspăimânte pe cei care îndrăznesc să-i treacă pargul. Legendele care s-au ţesut de-a lungul tipului în jurul castelului nu fac decât să sporească misterul şi să fie o atracţie pentru amatorii de paranormal.

Una dintre legende spune că în urmă cu secole aici ar fi trăit o familie de viţă nobilă. Doamna era foarte frumoasă, dar cam zburdalnică, iar într-o zi a fost prinsă de un băiat care lucra la grajduri în timp ce îşi înşela soţul. Slujitorul i-a povestit totul stăpânului, iar femeia s-a răzbunat. A pus ca tânărul să fie ucis. Se spune că fantoma lui a bântuit-o pe frumoasa domniţă şi încă mai sălăsluieşte pe holurile castelului.

Acesta nu este singura legendă care circulă în zonă. În timpul celui de al doilea război mondial, Castelul Banffy a fost transformat în spital militar şi mulţi soldaţi răniţi şi-au găsit aici sfârşitul. Se spune că fantomele lor pot fi auzite şi acum.

image

Castelul Bran, bântuit de Vlad Ţepeş şi Regina Maria

Castelul Bran, supranumit şi castelului lui Dracula este un alt loc bântuit. Mai multe echipe de filmare din străinătate au venit aici să ia legătura cu temutul conte.

Britanicii de la Asociaţia Shadow Seekers au spus chiar că au văzut mai multe fantome şi chiar au luat legătura cu Vlad Ţepeş care le-ar fi spus să plece repede din Castel. Britanicii au mai spus atunci că au reuşit să ia legătura cu spiritul Helenei, o fată născută la Bran şi moartă în acelaşi loc, la vârsta de 27 de ani şi care practic ar locui în castel.

Localnicii spun şi ei că mai există încă o fantomă la Castel. Ar fi chiar spriritul Reginei Maria. Oamenii spun că într-un anumit loc din castel, care dă spre curtea interioară, în unele seri, poate fi simţit, ca din senin, un miros foarte puternic de violete, florile preferate ale Reginei Maria. Castelul Bran a fost reşedinţa preferată la Reginei Maria şi a fost donat statului român după moartea acesteia.

image

Castelul Corvinilor, bântuit de frumoasa Ana

Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai populare obiective turistice din România, este şi el bântuit. Una dintre cele mai sâmgeroase legende spune că aici, acum mai bine de 500 de ani, ar fi locuit Ioan Torok, un nobil  maghiar şi soţia lui Ana. Femeia şi-ar fi înşelat bărbatul, iar acesta, orbit de gelozie a ordonat ca Ana să fie ucisă în chinuri groaznice. Se spune că i s-ar bătut un piron în cap. Legenda spune că spiritul femeii bântuie şi acum castelul.

O altă legendă  care a sporit mult faima castelului este aceea că Vlad Ţepeş ar fi fost ţinut aici captiv şapte ani şi că ar bântui de atunci castelul. Istoricii spun că legenda nu este adevărată şi că domnitorul nu a fost închis la Castelul Corvinilor. Asta nu i-a împiedicat însă pe străinii amatori de paranormal să vină să îl caute pe Dracula.

image

Castelul Cantacuzină, locul zgomotelor misterioase

Castelul Cantacuzino din Buşteni a fost construit în 1911, la cererea prinţului Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost ministru al României. Se spune că locul i-a plăcut atât de mult deoarece este retras şi foarte liniştit. Nu a apucat însă să se bucure de castel deoarece  a murit în 1913 de pneumonie. Castelul este acum obictiv turistic, iar mulţi vizitatori spun că au auzit aici zgomote ciudate şi au văzut siluete misterioase. Se spune că este bântuit chiar de membri familiei Cantacuzino, care au avut parte de morţi violente şi că noaptea se aud în zonă ţipete care fac să-ţi îngheţe sângele în vene.

hasdeu

Castelul Iuliei Haşdeu, reşedinţa de după moarte

Castelul este un adevărat templu dedicat Iuliei Haşdeu care a murit la doar 18 ani de tuberculoză. Deşi tânăra nu a locuit niciodată aici când era în viaţă, dar se spune că fantoma ei poate fi văzută aici de mai bine de 100 de ani. Legenda care a alimentat misterul locului şi l-a transformat într-unul dintre cele mai înfricoşătoare locuri din România este aceea că tatăl fetei, Bogdan Petriceicu Hasdeu a dat ordin ca acest castel să fie contruit după mai multe schiţe pe care i le-a transmis chiar fiica sa moartă.

Localnicii spun că Iulia Haşdeu poate fi auzită aici cântând la pian şi chiar a fost văzută plimbându-se în curtea castelului. Oamenii spun că fata  avea o rochie albă şi un buchet de margarete în mână. Localnicii susţin că a doua zi după ce fantoma Iuliei Haşdeu a fost văzută, în curte s-au găsit mai multe margarete. Legenda spune că au fost lăsate de fantomă deoarece era luna septembrie şi margaretele nu se mai puteau găsit nicăieri pe câmp.

Citiţi şi:

Cele mai înfricoşătoare castele din lume

Cele mai ciudate destinaţii turistice din România: păduri vizitate de extratereştri, castele bântuite, focuri care se aprind din senin, pietre vii

Legendele locurilor pline de fantome din Bucureşti: Casa Poporului, bântuită de spiritele muncitorilor morţi pe şantier

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite