Proprietarii de câini nu mai trebuie să umble cu punga în buzunar

Proprietarii de câini nu mai trebuie să umble cu punga în buzunar

Parcurile destinate plimbării patrupedelor sunt insuficiente. Foto: Arhivă

Deţinătorilor de  câini nu li se va mai impune ca dejecţiile animalelor, eliminate în timpul plimbării acestora pe domeniul public, să fie colectate într-o pungă care apoi să fie dusă la gunoi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chiar dacă până acum, prevederile legale impuneau acest lucru, puţini proprietari de câini se şi conformau. Edilii au decis să anuleze această prevedere din Regulamentul de creştere şi deţinere a animalelor domestice şi a păsărilor de curte în Municipiul Braşov, chiar dacă oraşul de la poalele Tâmpei aspiră la titlul de Capitală verde a Europei şi implicit la un oraş curat.

Dacă tot nu se mai sancţionează, cel mai probabil, străzile şi spaţiile verzi se vor transforma în haznale pentru patrupede, fiindcă sunt destui braşoveni care dau dovadă că nu prea ştiu ce înseamnă să fii civilizat.

Totuşi, anul acesta, parcurile destinate plimbării patrupedelor, au început să prindă contur, dar sunt încă insuficiente.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările