Primăria şi Consiliul Judeţean se asociază pentru construcţia unui nou spital al Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Braşov se va asocia cu Consiliului Judeţean pentru construirea unui nou spital la Braşov. În acest sens, Primăria va pune la dispoziţie un teren cu toate utilităţile pentru construcţia unui spital al judeţului, a anunţat primarul George Scripcaru.

Edilul a precizat că sunt două terenuri probabile pentru acest amplasament: unul lângă Institutul Cartofului, cu o suprafaţă de aproximativ 1,2 hectare (12.000 mp), altul pe terenul fostului Stadion Municipal, care are o suprafaţă de aproximativ 8 hectare (80.000 mp). Locaţia finală va fi decisă în urma unui studiu şi a unui proiect concret.

„Chiar dacă municipalitatea nu are o responsabilitate directă în domeniul sănătăţii, deoarece de administrarea şi funcţionarea spitalelor se ocupă Consiliul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii, acest lucru trebuie să ne preocupe. Dorim un parteneriat cu Consiliul Judeţean, în care municipalitatea va pune la dispoziţie un amplasament cu toată infrastructura şi utilităţile, ca apoi să găsim o soluţie de finanţare pentru un spital nou, al judeţului Braşov. Avem aceste două variante de amplasament, urmând ca pe baza unui concept ce va fi elaborat de Consiliul Judeţean să alegem o variantă finală. Sediile spitalelor Astra, Tractorul şi Mârzescu, care sunt în proprietatea Municipiului, vor fi apoi renovate şi folosite tot ca sedii pentru instituţii de interes public”, a declarat primarul George Scripcaru.

Edilul a spus că a iniţiat acest proiect ca urmare a discuţiilor cu reprezentanţii unei asociaţii neguvernamentale din Braşov care militează pentru construcţia unui nou spital judeţean, iar repreyentanţii Asociaţiei ar trebui cooptaţi în echipa care va implementa acest proiect.

Potrivit primarului, varianta terenului de la Institutul Cartofului ar avea avantajul accesului mai uşor pentru ambulanţele din judeţ, care nu vor mai trebui să intre în oraş pentru a ajunge la spital, în contextul în care ocolitoarea Braşovului, cu regim de autostradă, va fi gata „în maximum şase luni”.

Locaţia aproximativă a fost aleasă pentru construcţia Spitalului Regional, în urmă cu câţiva ani, însă atunci proiectul nu a fost considerat o prioritate de către Ministerul Sănătăţii. Pe fostul stadion municipal, în cazul în care terenul nu va fi ales pentru construcţia spitalului, municipalitatea are în vedere construcţia unei săli polivalente.

„Consiliul Judeţean a avut întotdeauna ca prioritate sănătatea, lucru care rezultă şi din strategia judeţului, pe care sperăm să o adoptăm în plen luna aceasta. Un nou spital judeţean care să cuprindă toate cele patru staţionare din acest moment este o necesitate, în contextul în care problema patrimonială este o realitate în Braşov, pentru că avem clădiri care se află într-o stare deplorabilă şi în care nu putem investi, deoarece nu ne aparţin, cum ar fi Spitalul Mârzescu. Pe lângă investiţiile în Spitalul Judeţean, maternitate şi Spitalul de pediatrie, sperăm să găsim o soluţie rapidă pentru această nouă investiţie. Noi vom adopta o hotărâre de Consiliu Jdueţean în acest sens, pentru asocierea cu municipiul Braşov, iar echipele de lucru din primăria Braşov şi Consiliul Jdueţean vor găsi apoi paşii concreţi pentru punerea în practică a acestui proiect” a declarat la rândul său preşedintele Consiliului Judeţean, Mariana Câju.

Atât hotărârea de asociere ce trebuie adoptată de Consiliul Judeţean, cât şi cea care trebuie adoptată de Consiliul Local Braşov vor fi introduse pe ordinea de zi a şedinţelor din luna mai ale celor două plenuri

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite