Povestea româncei Katy, o tânără mamă adoptivă pentru şase copii uitaţi de părinţi. Pe doi dintre ei i-a „negociat” ca la piaţă cu cei care le-au dat viaţă

Povestea româncei Katy, o tânără mamă adoptivă pentru şase copii uitaţi de părinţi. Pe doi dintre ei i-a „negociat” ca la piaţă cu cei care le-au dat viaţă

Katy este mândră de copiii ei care o iubesc ca şi cum ar fi mama lor naturală. FOTOfacebook.

Ecaterina Guguianu, Katy, aşa cum îi spun apropiaţii, avea doar 19 ani când a luat acasă, la Braşov, doi copii din Tmişoara, pe care părinţii îi trimiseseră la cerşit. Spune că a trebuit să negocieze ca la piaţă cu părinţii, care au acceptat să îşi lase copiii să plece pentru doar 150 de lei. De atunci şi până astăzi a mai avut grijă de alţi patru copii bătuţi de soartă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe Rafael şi Elvis primii copii pe care îngrijit i-a văzut acum 11 ani. Cerşeau pe străzile Timişoarei. I-am cunoscut pe stradă. Familia lor îi trimiteau la cerşit. Atunci aveau 9 şi respectiv 11 ani şi au venit la mine să ceară mâncare. A doua zi am fost la ei acasă şi i-am rugat pe părinţii lor să îi lase să vină cu mine la Braşov. Am făcut tot felul de promisiuni, le-am spus faptul că micuţii vor avea parte de educaţie, vor merge la şcoală, vor avea un trai normal pentru vârsta lor, dar nu a mers. După două ore de negocieri i-am întrebat cât câştigă copiii pe lună şi care este suma de care ei depind şi a fost de 150 de lei şi le-am oferit 75 de lei care însemna pentru două săptămâni şi au fost imediat de acord să îi iau cu mine“, povesteşte Katy.

După ce a adus copiii la Braşov s-a întors la Timişoara să anunţe autorităţile că i-a luat pe micuţi în îngrijire. Cei doi băieţi sunt acum pe picioarele lor, muncesc şi se întreţin singuri. Îşi vizitează însă mama foarte des.

Mamă de profesie

Ecaterina mai are acum în grijă alţi patru copii: Teresa, Roxy, Oana şi Ionuţ. Au între 6 şi 16 ani şi au fost abandonaţi de părinţi. „ Pe Teresa am întâlnit chiar de ziua ei când a împlinit un an şi s-a lipit de sufletul meu ca nici un alt copil. A fost abandonată la naştere, nu avea nici măcar certificat de naştere şi am adoptat-o când a împlinit cinci ani. Cu inima am adoptat şase copii, legal doar unul“, povesteşte Ecaterina Guguianu.

Katy îngrijeşte acum de şase copii şi spune că nu regretă alegerea făcută. „A fost greu, dar foarte frumos, dar atunci când e frumos şi greu mai mult se vede că e frumos. O experienţă în care eu am învăţat foarte multe. Sunt mândră de copiii mei şi părţile rele nu mi le mai aduc aminte“, mai spune tânăra.

Un exemplu pentru noi toţi

Katy este verificată periodic de specialiştii de la Protecţia Copilului. Aceştia sunt mândri de ea şi spun că toţi copiii sunt foarte bine îngrijiţi. Ecaterian este şi directoare la Asociaţia „Samariteanul Milos” din Ghimbav. Asociaţia are 3 apartamente în care stau alţi 17 copii, în condiţii foarte bune.

Noi facem monitorizări frecvente, la 3 şi la 6 luni, sunt îngrijiţi bine nu sunt probleme de niciun fel. Ea este una dintre mamele care îndeplineşte toate condiţiile şi din punct de vedere social şi material şi al pregătirii profesionale, la ea chiar nu sunt probleme. Katy este un exemplu de urmat pentru comunitatea noastră şi chiar pentru societate având în vedere vremurile pe care le trăim nu putem să ascundem faptul că centrele pentru copii sunt pline şi ar fi nevoie să încurajăm ca fiecare să aibă un exemplu precum această domnişoarăa spus Cornelia Şelaru,  asistent social la Primăria Ghimbav.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările