Piaţa din faţa noului sediu al Filarmonicii de la Patria va fi reamenajată

Piaţa din faţa noului sediu al Filarmonicii
de la Patria va fi reamenajată

Sala de la Patria este aproape de finalizare. FOTOAndrei Paul.

Primăria a lansat un concurs de proiecte pentru amenajarea acestei zone, care nu a mai fost refăcută de aproape 20 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul concert în noua sală va fi în 30 iulie. Filarmonica Braşov merită şi acest efort al municipalităţii, fiindcă ar fi păcat să avem o sală frumoasă doar în interior, astfel că întreaga zonă va fi resistematizată din punct de vedere al circulaţiei, pentru că nu trebuie să uităm că vorbim de minim 500 de spectatori şi 100 de artişti, a precizat primarul George Scripcaru, pentru bzb.ro.

Sala de la Patria va fi una modernă, la cele mai înalte standard. „În stagiunea următoare, care începe din luna septembrie, Filarmonica Braşov va susţine concertele în noua sală. Deşi au fost lucrări foarte ample, mai ales pe partea de consolidare, acum, când încep să se vadă rezultatele, putem spune că Braşovul va avea o sală de concerte aşa cum merită un oraş care şi-a propus să devină capitală culturală europeană în 2021. Mă bucur că, în sfârşit, cea mai veche instituţie de cultură din Braşov va propriul său sediu”, a declarat primarul George Scripcaru, în urma verificării stadiului lucrărilor de reamenajare a fostului Cinematograf Patria.

Lucrările, începute în decembrie 2011, sunt finalizate în proporţie de 84-85%. Noul obiectiv a fost conceput ca un complex cultural, cu o sală de spectacole având capacitatea de 458 de locuri şi scenă cu suprafaţa de 185 de metri pătraţi (pe care vor putea evolua 80 de artişti), o sală de audiţii de 53 de locuri, în care se poate realiza şi proiecţie de film, spaţii expoziţionale şi administrative.
 

Valoarea totală a proiectului este de 10,97 milioane de lei, din care valoarea eligibilă este de 8,77 milioane de lei. Investiţia beneficiază de o finanţare nerambursabilă de 98% din valoarea eligibilă, prin Programul Operaţional Regional – Polul de Creştere Braşov. De această infrastructură vor beneficia peste 28.000 de persoane anual, centrul urmând să găzduiască peste 100 de evenimente în fiecare an.

Pe aceeaşi temă

Braşovul va avea Tranfăgăraşul său

Vom circula pe patru benzi spre Târgu Mureş până la finele anului

Drumul Ruşinii va fi reparat pe credit

Braşovul se mută în subteran Edillii au în plan mai multe pasaje şi parcări

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: