FOTO Grădina Zoologică rămâne închisă până la finele lunii noiembrie

FOTO Grădina Zoologică rămâne închisă până la finele
lunii noiembrie

Aşa va arăta Grădina Zoologică după finalizarea lucrărilor. FOTONikon

Lucrările trebuiau încheiate în august, dar faptul că Ministerul Mediului a întârziat plata în teritoriu a dus la noi amânări. Şi vremea extrem de capricioasă a blocat unele lucrări ce trebuiau executate în exterior.

Ştiri pe aceeaşi temă

Edilii speră ca măcar parţial Grădina Zoologică să fie deschisă anul acesta. „Cum era de lucru mai mult la exterior, vremea neprielnică a întârziat lucrările. Sperăm ca la finele lunii noiembrie să reuşim să deschidem parţial o parte din grădina zoologică, unde lucrările sunt definitivate”, a declarat viceprimarul Adrian Atomei.

Începând cu anul 2011 ZOO Braşov a intrat în şatier. Parcul va fi extins de la 4 la 10 hectare şi va arăta senzaţional la finalul lucrărilor. Investiţia se ridică la 30 de milioane de lei, bani veniţi de la Fondul de Mediu.

Grădina Zoologică trebuia deschisă luna aceasta. Întârzierile au apărut din cauza finanţării care a venit cu ţârâita, dar şi din cauza necesităţii obţinerii unor avize. Acum lucrările sunt efectutate în proproţie de 70%.

Constructorii s-au axat pe realizarea spaţiilor pentru animale, iar parcurile şi locurile de joacă au fost amânate pentru anul viitor. Reprezentanţii Primăriei mai au în plan realizarea unei noi parcări în apropiere de Parcul Zoologic.

Spaţii extinse sau spaţii noi pentru animale

Majoritatea animalelor din grădina zoologică vor beneficia de un spaţiu extins, dar care va păstra o parte din dotările existente (de exemplu, bazinul de apă din ţarcul urşilor). Lucrările vor aduce şi elemente de siguranţă suplimentare, pentru a evita eventualele accidente ale vizitatorilor. Barele padocurilor vor fi înlocuite cu un material transparent, la fel ca şi o parte din adăposturile animalelor, astfel încât vizitatorii să le poată observa.

O mare atracţie a parcului va fi bucătăria furajeră, unde va fi preparată hrana pentru animale, şi „Casa cu Ocol”. Aceasta din urmă este construită în specificul arhitecturii rurale din zona Rucăr – Bran, asemănătoare cu o gospodărie ţărănească. Acolo vor fi adăpostite animale şi păsări domestice. Acest punct de atracţie al Grădinii Zoologice va avea o suprafaţă construită de 187 de metri pătraţi şi ţarcuri pe 1.226 metri pătraţi. ZOO Braşov va mai avea locuri de joacă pentru copii, terase şi restaurante, dar şi zone de picnic.

Grădina Zoologică Braşov găzduieşte în prezent aproximativ 760 de animale, păsări şi reptile, din peste 60 de specii. În anul 2011 înainte de închidere, grădina a primit 124.131 de vizitatori plătitori de bilet, realizând venituri de aproximativ 520.000 de lei.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: