Cum au ajuns 12 braşoveni să locuiască la un loc cu refugiaţii din Ucraina

Cum au ajuns 12 braşoveni să locuiască la un loc cu refugiaţii din Ucraina

Mai mulţi braşoveni au ajuns să locuiască alături de refugiaţii din Ucraina după incendiul de vineri seara FOTO Ioan Buciumar

Incendiul de vineri seara, 20 mai, dintr-un bloc din cartierul braşovean Rulmentul a lăsat mai multe persoane fără adăpost. Primăria Braşov găzduieşte 12 dintre aceste persoane la CATTIA, locul în care sunt cazaţi şi refugiaţii ucraineni

Ştiri pe aceeaşi temă

12 braşoveni vor locui zilele următoare alături de refugiaţii ucraineni. Vineri seara, 20 mai, un incendiu puternic a izbucnit într-un bloc din Braşov, aflat în cartierul Rulmentul. Flăcările au afectat puternic imobilul, astfel că numeroşi locatari au fost nevoiţi să-şi caute un adăpost, cel puţin până în momentul în care la clădire vor fi executate reparaţii. 
 
În urma şedinţei Consiliului Local pentru Situaţii de Urgenţă, Primăria Braşov a decis că va asigura cazare pentru 14 persoane care au cerut sprijin în acest sens dintre locatarii blocului de pe strada 13 Decembrie numărul 131. Dintre aceste persoane,12 vor fi găzduite de CATTIA – locul în care sunt găzduiţi şi refugiaţii ucraineni – iar alte două persoane au ales să meargă la Direcţia de Asistenţă Socială. 
 
7 dintre persoanele care au cerut asistenţă au ajuns deja la CATTIA, iar două dintre acestea vor fi transportate la DAS. Celelalte 7 persoane vor ajunge la CATTIA cu ajutorul RAT Braşov. 

Restul locatarilor s-au dus la rude sau prieteni sau au rămas să doarmă in imobilul afectat de incendiu. 
 
Toate utilităţile au fost oprite. Poliţia Locală asigură paza imobilului afectat de incendiu. O cisternă de apă a fost amplasată de Compania Apa la faţa locului. Imobilul din zona Rulmentul are 84 de apartamente, iar, în urma incendiului, toate persoanele au fost evacuate. 30 de persoane au primit îngrijiri medicale deoarece erau intoxicate sau au făcut atac de panică. Nicio persoană nu a necesitat transportarea la spital.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările