Creşa de pe Carierei îşi deschide porţile la 1 septembrie. 150 de copii vor putea fi primiţi în noua locaţie

Creşa de pe Carierei îşi deschide porţile la 1 septembrie. 150
de copii vor putea fi primiţi în noua locaţie

Lucrările sunt aproape de final. FOTONikon.

Creşa va funcţiona într-un corp de clădire al fostului Liceu Auto. Cea mai grea lucrare a fost refacerea structurii de rezistenţă, pentru că vechea structură era destul de şubredă ţinând cont de vechimea clădirii. iar muncitorii au trebuit să consolideze întreaga fundaţie, dar şi să refacă tencuiala pereţilor şi să îi armeze.

La parter, cât şi la etaj au fost turnate planşee noi din beton, iar acoperişul a fost refăcut integral, dar a fost respectat vechiul proiect, ţinând cont că imobilul se află în zona istorică. Întreaga investiţie, care s-a ridicat la suma de 2,5 milioane de lei, a fost suportată integral de la bugetul local. „Realizarea acestei creşe este încă o etapă a proiectului nostru «Creşă, grădiniţă, şcoală, în fiecare cartier». Este o investiţie necesară mai ales că în această zonă existau foarte multe solicitări, iar braşovenii erau nevoiţi să îşi înscrie copiii la creşele de pe Tudor Vladimirescu sau de la Piaţa Dacia, care erau cele mai apropiate de această zonă”, a explicat primarul George Scripcaru.

Creşa de pe Carierei va fi cea de a opta din municipiul Braşov, în prezent fiind disponibile 635 de locuri în şapte creşe construite sau reabilitate după anul 2004.

Pe aceeaşi temă:

Sunteţi nemulţumiţi de creşele din Braşov? Faceţi reclamaţie la Primărie

Creşele din Braşov pot fi găsite acum şi pe internet

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: