Cele mai eficiente şi ieftine soluţii în curăţenie. Cum elimină bicarbonatul de sodiu cele mai „grele“ mirosuri din casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se apropie Paştele şi toată lumea se pregăteşte pentru curăţenia generală de primăvară. Puteţi avea o casă imaculată folosind ingrediente simple şi ieftine.

Pentru suprafeţele mari, acoperite cu gresie puteţi folosi o combinaţie simplă, dar foarte eficientă. Veţi îndepărta rapid praful şi veţi preveni ca acesta să se aşeze prea repede pe suprafeţe.

„Oţetul combinat cu apă este foarte eficient, chiar dacă miroase puţin cam tare. Este însă ideal pentru a degresa şi curăţa gresia. Este şi un atistatic excelent şi va ţine praful la distanţă mai mult timp. Puteţi adăuga şi o aspirină şi o jumătate de cană de apă oxigenată. Veţi obţine substanţa ideală pentru a curăţa suprafeţe mari“, spune Mircea Moraru, angajat firmă curăţenie.

Geamuri immaculate mai mult timp

Curăţarea geamurilor poate fi un coşmar pentru oricare dintre noi. De multe ori pe geamuri rămân dungi sau pete de care nu putem să scăpăm. Exsită însă câteva trucuri eficiente.

„Un degresant foarte bun este detergentul de vase. Puneţi o linguriţă, adăugaţi o cană de oţet şi vreo patru căni de apă. Veţi obţine o soluţie care va face geamurile lună. Puteţi folosi şi combinaţia dintre oţet şi detergent de parbriz, care este mai eficientă decât soluţiile clasice pentru geamuri. Deşi mulţi oameni preferă să spele geamurile când afară este soare, acesta este un lucru greşit. Căldura le va usca rapid şi vor rămâne dungi. Ideal este să spălaţi geamurile când afară nu este soare, dar nici nu este prea înorat ca să plouă. Aşa geamurile se vor usca treptat şi vor rămâne curate ca lacrima. Dacă vreţi ca geamurile să fie curate mai mult timp adăugaţi în apa cu care le clătiţi câteva picături de ammoniac şi glicerina care vor împiedica praful şi murdăria să se reaşeze rapid pe ferestre“, mai spune specialistul.

Covoare mai curate cu bicarbonat

Covoarele sunt o altă provocare. În timp, acestea trag foarte mult praf, dar şi mirosuri neplăcute. Spălatul regulat este o soluţie, dar dacă nu le puteţi duce sau nu vă permiteţi să plătiţi curăţarea lor există şi alte soluţii. „Multă lume se plânge de covoarele care se murdăresc şi miros destul de urât. Bicarbonatul de sodiu vă poate scăpa de probleme. Presăraţi bicarbonat peste covor seara, acoperiţi totul cu ceva şi lăsaţi aşa până dimineaţă. A doua zi aspiraţi energic şi covorul va fi reîmprospătat. Bicarbonatul va acţiona în profunzimea fibrelor pe care le curăţă şi elimină şi mirosul. În plus nu faceţi apă în toată casă, mai ales că dacă nu se usucă repede va lua miros urât“, mai spune Mircea Moraru.

Soluţii simple şi pentru baie
 

Dacă v-aţi săturat să frecaţi cada şi chiuveta de la baie şi urmele de săpun să nu se ducă total există soluţii. „Detergentul de rufe manual este ideal pentru a spăla cada şi chiuveta. Este puţin abraziv şi curăţă perfect. Eu am descoperit cât este de eficient când am rămas odată fără substanţe speciale. Am încercat şi merge excelent. Nu şi pe bateriile de inox pentru că aici vor rămâne urme, dar pe cadă şi chiuvetă este ideal. Pentru mobila de bucătărie şi faianţa din zona aragazului unde este multă grăsime folosiţi apă cu detergent de vase. Va degresa perfect. În plus curăţă extrem de rapid şi bine“, mai spune specialistul. 

Citeşte şi:

Trucuri simple pentru a scăpa de praful din casă şi pentru a elimina riscul de alergie. Cât de des ştergem mobila şi ce substanţe folosim

Curăţenie în garderobă: ce păstrăm, ce aruncăm la început de 2016

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite