Braşov: EXCLUSIV - Leoaica Zuri a primit cadou … o cuşcă!

Braşov: EXCLUSIV - Leoaica Zuri a primit cadou … o cuşcă!

Braşov: EXCLUSIV - Leoaica Zuri a primit cadou … o cuşcă!

Zuri a fost crescută din prima zi a vieţii ei, în casa medicului veterinar de la Grădina Zoologică din Braşov. Leoaica şi cei trei fraţi ai ei s-au născut în 6 februarie, pe timpul nopţii. Mama lor, aflată la prima naştere, i-a abandonat şi doar Zuri a supravieţuit.


Leoaica Zuri şi-a aniversat împlinirea a şase luni de viaţă într-un mod mai puţin plăcut pentru ea. Puiul de leu a fost mutat din casa familiei Brumar, unde a avut parte de toată atenţia şi dragostea membrilor familiei, într-o cuşcă de la Grădina Zoologică Braşov. „Nu mai puteam să o ţinem acasă. Şi aşa a stat prea mult şi s-a obişnuit prea mult cu oamenii. O să îi fie greu să se adapteze pentru că s-a obişnuit să fie alintată, să fie mângâiată, să se joace în curte şi în grădină şi să se odihnească pe fotoliu”,spune Ion Brumar, salvatorul ei.

Vedeta Grădinii Zoologice

Leoaica a avut parte de multă atenţie chiar din prima zi la Grădina Zoologică. Vizitatorii s-au înghesuit să o vadă pe mica felină, să o fotografieze şi să o filmeze. O fetiţă de numai 3 ani chiar i-a şi cântat leoaicei „La mulţi ani!”. Şi cei din jurul ei au acompaniat-o imediat ce au aflat că Zuri împlinea 6 luni de viaţă. „I-am povestit fiicei mele că acest pui nu a fost iubit de mama lui şi nu a avut parte de afecţiune şi dragoste maternă. I-am explicat că a fost crescută de nişte oameni iubitori, dar este tot un animal sălbatic şi trebuie să trăiască lângă ei. Când i-am spus că astăzi împlineşte 6 luni, Irina a vrut neapărat să îi cânte”, ne-a povestit Alina Abagiu, mama copilei care ar fi vrut să ia felina acasă, să se joace cu ea.

Un alt vizitator al Grădinii Zoologice a mărturisit că povestea leoaicei nu l-a lăsat rece. „Am fost foarte impresionat de povestea ei şi mai ales de dorinţa ei de viaţă. M-a impresionat şi devotamentul medicului veterinar care a făcut orice să o salveze, chiar şi să o ia acasă”,  a povestit şi braşoveanul Mircea Naicu.

Lacrimi de despărţire
Una dintre cele mai afectate persoane pentru plecarea leoaicei din sânul familie Brumar a fost mama medicului veterinar. Femeia a stat lângă noua „casă“ a feline zeci de minute, timp în care a strigat-o, i-a vorbit tot timpul şi a mângâiat-o printre gratii. „E speriată, nu ştie unde e şi ce e cu ea. E disperată sărăcuţa şi mi se rupe sufletul să o văd aşa, după ce am crescut-o şi am hrănit-o cu biberonul atâta timp”, povesteşte cu lacrimi în ochi Georgeta Brumar. Femeia este hotărâtă să nu îşi mai lase fiul să mai ducă acasă alte animale. „Nu mai vreau să mă ataşez de ele şi apoi să mă despart. Ştiu că a salvat-o aşa, că altfel murea şi ea ca şi fraţii ei, dar nu mai vreau să trec prin experienţa asta”, a mai adăugat Georgeta Brumar.

Salvare miraculoasă
Ceilalţi 3 fraţi ai leoaicei au murit la scurt timp de la naştere. Zuri a fost găsită şi ea în şoc hipotermic şi medicul nu i-a dat nici o şansă de supravieţuire. A luat-o totuşi acasă şi a reuşit să o salveze. A fost hrănită cu lapte de vacă, cu gălbenuş de ou şi vitamine. Timp de 2 luni, Zuri va sta singură în cuşca, apoi va fi transferată împreună cu mama ei şi alţi doi lei de la Grădina Zoologică.