Blejnar spune că nu are nicio legătură cu dosarul „Motorina“. A susţinut la Braşov că procurorul de caz vrea să se răzbune pe el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Blejnar a fost audiat de DIICOT
Sorin Blejnar a fost audiat de DIICOT

Astăzi ar fi trebui să înceapă la Tribunalul Braşov procesul în care Blejnar şi alte 17 persoane sunt acuzaţi de o fraudă de 22 milioane de lei. Cauza a fost însă amânată deoarece o parte dintre inculpaţi nu şi-au angajat avocaţi.

La ieşirea din sala de judecată Blejnar l-a acuzat pe procurorul de caz Marian Drilea. „Nu am avut niciun fel de implicare, nici măcar nu am numit vreun membru al acelei comisii de autorizare a firmelor implicate. Domnul ar fi trebui să aibă bunăvoinţa în acest dosar să cheme la audieri nişte martori ai acelei comisii să vadă dacă şi-au făcut sau nu treaba. Sigur, s-a plecat cu o idee preconcepută - Blejnar, vinovatul de serviciu, dar lucrurile se vor clarifica", a spus Sorin Blejnar, citat de monitorulexpres.rp.

El a spus că l-a reclamat la CSM pe Drilea, pe motiv că acesta ar avea o problemă personală cu el, ţinînd cont de conflictul pe care îl are cu Victor Ponta, iar Drilea este un apropiat al premierului, fiind pilotul acestuia în multe competiţii de raliuri, mai scrie monitorulexpres.ro.

Blejnar este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional şi complicitate la evaziune fiscală.

„În fapt, se reţine cã, în perioada martie - iulie 2010, inculpaţii Morcov Cecilian, Kelemen Andrei, Sztufliak Peter, Monea Claudiu, Ciobanu Dorel şi Cuccina Salvatore au constituit un grup infracţional organizat, cu legături transfrontaliere, la care au aderat alte 20 de persoane, cetăţeni români, italieni şi maghiari, specializat în activităţi de evaziune fiscală cu produse energetice, respectiv combustibili", se arată într-un comunicat al procurorilor DIICOT.

Blejnar era cercetat încă din iarnă

Reţea bine organizată

Membrii grupării sunt acuzaţi că au obţinut sume uriaşe prin sustragerea de la plata accizelor pentru nu mai puţin de 5.000 de tone de motorină. Practic suspecţii au cumpărat motorina în regim suspensiv de la plata accizelor spunând că urmează să fie livrată intracomunitar în Polonia. În realitate însă, combustibilul era revândut pe teritoriul României, fără să se mai plătească niciun fel de taxe.

Blejnar nu are voie să părăsească România

Pe lângă Blejnar şi Marta, membrii grupării au mai primit sprijin şi de la doi angajaţi de la Vama Braşov.

„Activitatea infracţională a grupării fost sprijinită de către Marta Codruţ Alexandru şi Blejnar Sorin precum şi de către inculpaţii Monea Claudiu ţi Ciobanu Dorel, din cadrul DJAOV Braşov", se mai arată în comunicatul procurorilor.

Codruţ Marta, complicele lui Blejnar a fost arestat în Republica Dominicană

Au blocat controalele

Blejnar şi Marta sunt acuzaţi că au acordat sprijin membrilor grupării în operaţiunile de obţinere a autorizaţiei de antrepozit fiscal şi au blocat orice control sau inspecţie fiscală la societăţile comerciale utilizate de către aceştia. Procutorii au stabilit că statul a fost prejudiciat cu 22 milioane lei, reprezentând TVA şi accize.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite