Al treilea deces din cauza gripei la Braşov. Un bărbat de 66 de ani a murit la Spitalul de Boli Infecţioase

Al treilea deces din cauza gripei la Braşov. Un bărbat de 66 de ani a murit la Spitalul de Boli Infecţioase

În spitale a fost restricţionat accesul vizitatorilor

Bărbatul de 66 de ani fusese internat la Spitalul de Boli Infecţioase. Testele au arătat că fusese infectat cu virusul gripal de tip B. Acesta este al treilea deces din cauza gripei la Braşov, după ce alte două femei şi-au pierdut viaţa luna aceasta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul de 66 de ani fusese infectat cu virusul gripal de tip B şi era internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov. Avea şi alte boli cronice care i-au slăbit organismul în lupta cu virusul gripal. Acesta este al treilea deces din cauza gripei la Braşov. Luna aceasta au mai murit două femei, una de 55 de ani care fusese infectată cu viruslui de tip A(H1), ira alta de 60 de ani care contactase virusul de tip B.

Numărul de cazuri de gripă care se înregistrează săptămânal este cel mai mare din ultimii zece ani la Braşov. Săptămâna trecută s-au înregistat 184 de cazuri de gripă dintre care 39 de persoane au avut nevoie de internare în spital.

Din cauza gripei, la cel mai mare spital din Braşov au fost impuse restricţii. Programul de vizită este între 15.00 şi 17.00 şi este permis accesul unui singur vizitator pentru un pacient. De asemenea aparţinătorii sunt rugaţi să poarte mască şi să-şi dezinfectele mâinile la intrarea în saloane.

Gripa este o boală virală care debutează cu febră de 38-39 de grade, stare general proastă şi dureri musculare. Medicii ne sfătuiesc să evităm deplasările lungi atunci când este ger şi să evităm pe cât posibil locurile aglomerate. Dacă ne îmbolnăvim este important să nu ne tratăm după ureche, să luăm antibioce după capul nostru şi să mergem la medic. În această perioadă sucurile de citrice sunt recomandate deoarece au multă vitamina C.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: