Şcolile din Braşov sunt pregătite pentru clopoţelul de început de an

În majoritatea unităţilor şcolare s-au făcut lucrări de reparaţii care au costat, în total, 33 de milioane lei

Ştiri pe aceeaşi temă

Şcolile şi grădiniţele din judeţ sunt pregătite să îşi primească elevii. Totuşi, în unele unităţi şcolare se efectuează lucrări de reparaţii şi modernizare, pe ultima sută de metri.

În plus, în 50 de şcoli din mediul rural nu există apă potabilă. Astfel de probleme sunt în comunele Cincu, Teliu, Şoarş şi Mândra. „Anul acesta s-au făcut eforturi mari ca şcoala să poată începe în condiţii bune. Totuşi, aproximativ 2% din numărul de elevi braşoveni vor învăţa în unităţi şcolare neautorizate. Acestea sunt acele şcoli în care de ani întregi nu există canalizare şi apă potabilă", a declarat Dorel Agache, inspector general al IŞJ Braşov. 

Lucrări de investiţii şi reparaţii

La fel ca în anii anteriori, în unităţile de învăţământ s-au executat atât lucrări de investiţii cât şi de reparaţii. În grădiniţele 12-15, 19, 21, 22, 24 şi 36, şcolile generale 8, 11, 15 şi liceele Nicolae Titulescu, Construcţii, Unirea şi Meşotă au fost construite clădiri noi la mansardă, au fost realizate reparaţii capitale, izolaţii termice sau au fost înlocuite acoperişuri. În total, suma cheltuită a ajuns la 29,6 milioane de lei.

În plus, de reparaţii au avut nevoie şi alte 27 de grădiniţe, 14 şcoli şi 21 de licee din judeţ. Astfel, copiii vor învăţa în unităţi igienizate, cu tâmplărie, acoperişuri şi zugrăveli noi. Costurile totale ale lucrărilor de reparaţii s-au ridicat la aproximativ 3,5 milioane lei.

Rechizite şi ghiozdan de la autorităţi

Începând cu acest an, peste 2.700 elevii vor beneficia de ghiozdane şi rechizite din partea autorităţilor. Programul „Primul ghiozdan" se va derula în primele zile de şcoală. De ajutor vor beneficia  aproximativ 2.000 de elevi care vor păşi prima dată la şcoală şi circa 700 de elevi din clasele primare, gimnaziale şi liceale. În program au fost incluşi elevii din familiile cu venituri mici.


Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:


citeste totul despre: