Un bărbat i-a înjurat pe poliţişti după ce a fost anunţat că va fi amendat. Oamenii legii au fost nevoiţi să îl încătuşeze

Un bărbat i-a înjurat
pe poliţişti după ce a fost anunţat că va fi amendat. Oamenii legii au fost nevoiţi să îl încătuşeze

Foto: arhivă Adevărul

Un tânăr de 26 de ani, pasager într-o maşină care se deplasa pe DN 22, în afara localităţii brăilene Şuţeşti, s-a ales cu două amenzi contravenţionale după ce le-a adresat injurii şi expresii jignitoare poliţiştilor care se pregăteau să îl amendeze atât pe el, cât şi pe şoferul autovehiculului, pentru încălcarea ordonanţei militare nr. 3.

Luni, 6 aprilie, la ora 17,00, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Ianca l-au oprit în trafic pe un şofer, în vârstă de 20 de ani, din satul Mihail Kogăliceanu, comuna Şuţeşti, în timp ce conducea un autoturism pe DN 22, în afara localităţii Şuţeşti.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit ca nici el şi nici pasagerul din maşină, în vârstă de 26 de ani, din aceeaşi localitate, nu deţineau niciun document care sa justifice motivul deplasării.

”Având în vedere cele constatate, celor doi li s-a adus la cunoştinţă faptul că urmează a fi sancţionaţi contravenţional, întrucât au încălcat prevederile Ordonanţei Militare nr. 3/2020, moment în care pasagerul a devenit recalcitrant şi nu a respectat indicaţiile poliţiştilor de a rămâne în autoturism, adresându-le acestora injurii şi expresii jignitoare”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Tânărul a fost imobilizat şi încătuşat de poliţişti şi a fost condus la sediul Poliţiei, unde a fost sancţionat contravenţional atât pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei, cu amendă de 2.000 de lei, cât  si pentru încălcarea Legii 61/1991, cu amendă de 1.000 de lei.

Totodată, politistii l-au sancţionat contravenţional şi pe conducătorul autoturismului, cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricţia circulaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: