UPDATE Doi muncitori au murit după ce au căzut într-un canal colector, la Însurăţei. În încercarea de a-i salva, un pompier s-a prăbuşit, la rândul lui, în apă

UPDATE Doi muncitori au murit după ce au căzut într-un canal colector, la Însurăţei. În încercarea de a-i salva, un pompier s-a prăbuşit, la rândul lui, în apă

Staţia de epurare unde a avut loc accidentul de muncă Foto: b1.ro

Accident de muncă extrem de grav produs astăzi dimineaţă la un bazin al staţiei de epurare din localitatea brăileană Însurăţei. Doi angajaţi ai societăţii care administrează staţia de epurare au murit înecaţi, eforturile medicilor dovedindu-se zadarnice.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE

Doi dintre muncitorii căzuţi astăzi dimineaţă în bazinul staţiei de epurare din Însurăţei au decedat, în ciuda eforturilor depuse de medici de a-i resuscita.  Un alt treilea muncitor, căzut şi el în apa din bazin, a reuşit să se salveze singur şi a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Şi unul dintre pompierii care participa la salvarea muncitorilor s-a prăbuşit la un moment dat în bazin, dar a fost scos rapid de colegii săi din apă, fiind transportat, la rândul lui, la spital. ”Era asigurat corespunzător, dar a alunecat şi a căzut în bazin. Nu este rănit, dar a fost transportat pentru siguranţă la spital”, ne-a declarat colonelul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.

Ştirea iniţială

 

Un accident de muncă grav s-a produs astăzi dimineaţă în localitatea Însurăţei, la bazinul staţiei de epurare aparţinând CUP Dunărea Brăila. Conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii societăţii, unul dintre angajaţi ar fi scăpat o pompă în bazin, iar când a încercat să o scoată, a alunecat şi s-a prăbuşit în apă.

Doi colegi ai acestuia care se aflau în preajmă au încercat să îl scoată din bazin, dar au căzut şi ei în apă. Starea muncitorilor se pare că este foarte gravă, două ambulanţe, dintre care una SMURD, fiind deja la faţa locului, unde medicii încearcă să-i resusciteze. Un elicopter SMURD aşteaptă pentru a-i prelua pe răniţi şi a-i transporta la spital.

Poliţiştii vor deschide cel mai probabil o anchetă în acest caz, ca şi inspectorii de muncă, pentru a clarifica circumstanţele în care s-a produs accidentul de muncă. Vom reveni cu detalii.

citeste totul despre: