Premieră teatrală: „Micul prinţ”, pus în scenă în localitatea brăileană Găiseanca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activitatea intitulată ”Şi clopoţelul a sunat, însă foarte puţin”  a fost deschisă de prof. Onela Mihalcea, directorul şcolii din localitate, care a menţionat rezultatele deosebite obţinute de elevi  pe parcursul anului şcolar, în procesul instructiv educativ.

A urmat un interesant program artistic, constând în  poezii, cântece şi jocuri populare dar şi dansuri moderne, care au încântat publicul, format din părinţi şi bunici, veniţi în număr mare să-i aplaude pe micuţi. 

 În cadrul acestui program, elevii clasei a Va , au pus în scenă, în premieră , piesa „Micul prinţ”, după un scenariu scris de prof. Ionel Lăzărică  adaptare după cartea omonimă a scriitorului francez Antoine de Saint Exupery, carte destinată copiilor cu „vârste între 7 şi 77 de ani” după cum ne-a spus scenaristul.

 În esenţă, în piesă este vorba despre întâlnirea dintre un prinţ-copil, venit de pe un asteroid pentru a cunoaşte lumea şi un aviator care aterizase forţat cu avionul său,  în deşert.

 Au dat viaţă rolurilor cu tentă   filosofică  Răzvan Stoian (Micul prinţ), Bianca Grosu (Povestitorul), Diana Duţu (Floarea), Dragoş Medeleanu (Regele), Cristian Bădără  (Omul de afaceri), Cătălina Opădatu (Vulpea) şi Adrian Aloman (Şarpele).

  Rod al orelor lungi de repetiţii, personajele piesei s-au întrecut în măiestrie artistică, neverosimilă având în vedere vârsta acestora şi au rostit replici memorabile precum „-Nu e nimeni de judecat(Micul prinţ)-Te vei judeca pe tine însuţi.E lucrul cel mai greu.Dacă reuşeşti asta,vei fi un înţelept”(Regele)”, ”-Unde sunt oamenii? Eşti singur în deşert.(Micul prinţ) -Eşti singur şi printre oameni…(Şarpele)” sau „Nu vedem adevărat decât cu sufletul;esenţialul scapă privirii. (Vulpea)

image
„Poate nu vom şti niciodată ce s-a petrecut cu Micul prinţ pe planeta lui, unde a ajuns ajutat de Şarpe, la floarea de care se simţea răspunzător,  dar am convingerea că,  cel puţin actorii care au interpretat piesa,  nu vor mai privi niciodată stelele fără să-şi amintească de un băieţel cu părul auriu, mirat de misterele   lumii şi  care se întreba dacă nu cumva stelele sunt luminate pentru ca într-o zi, fiecare să o poată regăsi  pe a sa”, ne-a declarat prof. Ionel Lăzărică. 
image

În continuare, a urmat festivitatea de premiere, elevii primind ca răsplată pentru rezultatele deosebite la învăţătură şi disciplină diplome şi cărţi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite