Brăila va avea o faţă nouă în 2012. Patru proiecte pe bani europeni urmează să fie finalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce va trece de faza de şantier în lucru, oraşul va avea un cu totul alt aspect anul acesta, după ce patru proiecte vor fi finalizate. Trei din ele sunt pe infrastructură şi unul pe turism.

Cele trei proiecte pe infrastructură sunt reabilitarea străzilor Calea Galaţi şi Calea Călăraşilor şi a platoului din faţa Palatului Administrativ. Reabilitarea celor două străzi principale vizează refacerea infrastructurii de apă şi apă uzată, a branşamentelor la proprietari până la limita proprietăţii, a sistemului rutier şi a infrastructurii pietonale, reabilitarea zonei verzi adiacente, amenajarea de parcări, refacerea căii de rulare a tramvaielor (schimbarea şinelor cu dale de beton turnate, cu covor de cauciuc pentru atenuarea zgomotului şi a vibraţiilor).

Cele două proiecte însumează circa 36 milioane de lei.
Pentru celălalt proiect, refacerea Platoului, lucrările vizează refacerea sistemului de canalizare, a zonei pietonale, realizarea a două zone de relaxare cu jeturi de apă din podea, respectiv jeturi luminoase pentru anotimpul de iarnă. Proiectul a atras fonduri de 1,3 milioane de lei.


„Pe lângă discomfortul creat de aceste lucrări trebuie să vedem şi avantajele unei reamenajări a oraşului", a declarat primarul Aurel Simionescu referitor la planurile Municipalităţii.


Cel mai mare parc din Brăila va fi reabilitat


Proiectul pe mediu vizează reabilitarea Parcului Monument. Cu o suprafaţă de 90 de hectare, parcul este cel mai mare din Brăila şi unul dintre cele mai mari parcuri din România. Suma alocată se ridică la puţin peste şapte milioane de lei. Sunt prevăzute lucrări de refacere a aleilor dar şi amenajarea unora noi, realizarea unui sistem de irigaţii, montarea de bănci, amenajarea unor noi spaţii de agrement, a unor noi spaţii verzi şi toaletarea copacilor.

Refacerea Parcului Monument va duce şi la creşterea cantităţii de spaţiu verde pe cap de locuitor.
„Potrivit legislaţiei din domeniul protecţiei mediului, autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia de a asigura, din terenul intravilan, o suprafaţă de spaţiu verde de minimum 26 de metri pătraţi pe cap de locuitor până la sfârşitul anului 2013", ne-a declarat Dumitru Bîja, purtător de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului.


Toate cele patru proiecte sunt incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) a Primăriei Municipiului, sunt finanţate cu bani europeni şi urmează a fi terminate anul acesta.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite