Un român şi-a făcut propria trecere de pietoni. Poliţia a deschis dosar penal

Un român şi-a făcut propria trecere de pietoni. Poliţia a deschis dosar penal

Trecerea de pietoni ilegală FOTO Cosmin Zamfirache

Un botoşănean şi-a făcut singur trecere de pietoni în comuna Vorona, pe un drum judeţean. Trecerea de pietoni improvizată a fost făcută cu bidineaua, dar de la depărtare parte cât se poate de autentică. Şoferii şi pietonii spun că sunt derutaţi de marcaj şi că oricând se poate petrece o tragedie. Poliţia a deschis dosar penal.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Vorona, judeţul Botoşani, de-a lungul drumul care străbate comuna a apărut peste noapte o trecere de pietoni. Amenajarea este evident ilegală şi a fost realizată cu bidineaua. Este destul de bine făcută şi de la depărtare pare autentică.

Localnicii spun că s-au trezit de o săptămână cu o nouă trecere de pietoni de-a curmezişul drumului judeţean. Nu ştie nimeni cine este responsabil de realizarea marcajului rutier improvizat. ”La început am crezut că aşa au făcut cei de la drumuri, o nouă trecere de pietoni. După aceea m-am apropiat şi am văzut că este făcută cu bidineau, este cam neregulată. Oricum de la depărtare seamănă”, precizează un sătean. Unii sunt de părere că în timpul nopţii a fost făcută. ”Este clar că noaptea. Nu a văzut nimeni şi nu ştie nimeni cine a făcut aşa ceva“, spune alt localnic.
 
”Este bună domne trecerea acolo”
 
O bună parte a localnicilor spun că era necesară o trecere de pietoni în aceea zonă şi că respectivul a vrut să-şi facă propriul marcaj pietonal. „Este bună, domne, trecerea acolo. Era nevoie. Omul s-a săturat să tot fugă de maşini, aşa cred eu, şi a făcut o trecere să poată primi prioritate“, spune un şofer în vârstă. O bună parte a şoferilor însă spun că-i derutează teribil trecerea de pietoni ilegală şi că s-ar putea întâmpla o nenorocire.
 
”Eu am tot dat prioritate. Şi toţi dau. Pietonii trec şi ei, cred că este trecere. Dar dacă cineva nu opreşte fiindcă ştie că este ilegală, dar un pieton nu ştie acelaşi lucru? Şi dă peste el?”, spune un şofer. În orice caz poliţiştii au început să acheteze cazul in rem. ”În cauză s-a întocmit dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări pentru împiedicare sau îngreunarea circulaţiei publice în vederea indetificării autorilor şi tragerea acestora la răspundere”, a precizat Alexandra Dascălu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.
 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările