Substanţe periculoase vândute tinerilor cu 10 lei plicul. O reţea de traficanţi prospera la Dorohoi

Substanţe periculoase vândute tinerilor cu 10 lei plicul. O reţea de traficanţi prospera la Dorohoi

13 tineri au fost ridicaţi de mascaţi după ce au fost bănuiţi că vând sau ajută la comercializarea etnobotanicelor FOTO Dănuţ Zuzeac

Trei tineri din Dorohoi au pus pe picioare o adevărată afacere cu etnobotanice. Substanţele erau distribuite în tot judeţul cu ajutorul a zeci de complici. Reţeaua a fost destructurată de DIICOT, tinerii implicaţi fiind săltaţi de mascaţi şi duşi la audieri.

Ştiri pe aceeaşi temă

O adevărată afacere cu etnobotanice a fost descoperită în municipiul Dorohoi. Zeci de suspecţi, martori şi complici au fost aduşi astăzi la Biroul Teritorial Botoşani al DIICOT. Majoritatea celor vizaţi de anchetă au fost aduşi la Botoşani din Dorohoi, de către echipe de mascaţi, ridicaţi de acasă sau direct de pe stradă. Majoritatea suspecţilor,martorilor şi complicilor sunt tineri. 

Afaceri cu 10 lei plicul

Propriu-zis afacerea cu etnobotanice de la Dorohoi a fost pornită de trei tineri, anul trecut. Aceştia erau capiii reţelei, care mai apoi se pare au racolat zeci de tineri pentru transport şi distribuţie. Afacerile mergeau strună,iar dorohoienii au acumulat o mică avere. 

Mai ales datorită faptului că distribuţia mergea ca unsă iar preţurile erau mici. De exemplu un plic cu substanţe etnobotanice costa doar 10 lei.  De multe ori, clienţii fideli ajungeau să vină direct acasă la distribuitori şi luau plicuţele. Etnobotanicele ajungeau în diferite zone ale judeţului, iar veniturile tuturor celor implicaţi se rotunjeau.

13 tineri cercetaţi

Prospera reţea de trafic cu etnobotanice de la Dorohoi  a fost însă descoperită, de oamenii legii. A început o amplă muncă de documentare şi depistare a membrilor reţelei. Au fost prinşi aproape toţi cei implicaţi, iar 13 persoane sunt cercetate ca suspecte pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu produse. Trei tineri, cel mai probabil capiii reţelei, au fost reţinute şi urmează să fie prezentate Tribunalului Botoşani cu propunere de arestare preventivă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: