Soluţia aleasă de un viceprimar pentru perioada de izolare. Platforma unde oamenii pot căuta sau oferi ajutor

Soluţia aleasă de un viceprimar pentru perioada de izolare. Platforma unde oamenii pot căuta sau oferi ajutor

pagina site-ului voluntarbt.ro FOTO botosaneanul.ro

Unul dintre viceprimarii municipiului Botoşani a reuşit să elaboreze o platformă online prin care cetăţenii să poată coopera eficient în timpul pandemiei. Practic, botoşănenii pot găsi voluntari care să le ajute părinţii sau bunicii, pot face donaţii în alimente pentru nevoiaşi şi totodată se pot intermedia schimburi cu producătorii autohtoni.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Botoşani a fost lansată platforma voluntarbt.ro, un site specializat pentru cooperare în timpul pandemiei de COVID-19. Platforma a fost făcută de Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoşani. Acesta spune că a vrut să centralizeze toate datele celor care oferă sau caută ajutor în timpul epidemiei, pentru a-i ajuta să se găsească mai repede şi mai eficient. ”M-am gândit să dezvolt o platformă web unde să se întâlnească cererea cu oferta. Este ca un loc unde cei care au nevoie se pot întâlni cu cei dornici să ajute.”, spune viceprimarul Cosmin Andrei. 

Baza de date cu voluntari
 
Pe platforma voluntarbt.ro, cei care doresc să ajute pe cei bătrâni şi bolnavi se înscriu oferindu-şi datele de contact. Rudele celor bătrâni şi singuri pot apela la voluntari şi să-i pună în legătură cu părinţii şi bunicii lor. ”Voluntarii se înscriu cu număr de telefon, cu adresă de email şi o scurtă descriere a modului în care pot ajuta. Sunt plăcut surprins că deja am primit multe solicitări de voluntariat”, spune viceprimarul. Deja au fost făcute şi primele misiuni de voluntariat. O botoşăneancă de 35 de ani, de exemplu, şi-a exprimat intenţia de a ajuta persoanele în vârstă, cu cumpărăturile. A şi fost apelată de o femeie de 72 de ani, diabetică şi cardiacă. I-a dus tot ce avea nevoie. Totodată alţi voluntari au lăsat şi numere de telefon în scările de bloc pentru vârstnicii fără rude, care nu folosesc internetul. 
 
Donaţii şi cumpărături de la producători autohtoni
 
Totodată o altă secţiune a platformei, face posibile donaţiile. Propriu-zis cei care vor să ajuge familiile nevoiaşe în această perioadă, pot să doneze alimente, nu şi bani, prin intermediul acestei platforme. Îşi exprimă intenţia, se stabilesc beneficiarii şi mai apoi se duc produsele. Prin intermediul altei secţiuni, botoşănenii pot luat legătura cu producătorii autohtoni care le pot aduce produse alimentare.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: