Patru milioane de euro pentru judeţul Botoşani. Investiţiile pentru care vor fi cheltuite

Patru milioane de euro pentru judeţul Botoşani. Investiţiile pentru care vor fi cheltuite

Investiţii în judeţul Botoşani FOTO isubotosani.ro

Consiliul Judeţean Botoşani a realizat un parteneriat cu ADR Nord-Est pentru atragerea de fonduri europene. Printre priorităţi se află reabilitarea Memorialul Ipoteşti, dedicat poetului Mihai Eminescu dar şi „drumul vămii” către punctul de frontieră de la Rădăuţi Prut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni, 18 ianuarie, într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Judeţean, a fost aprobat de către aleşii judeţului proiectul „Sprijin la nivelul regiunii Nord-Est pentru pregătirea de proiecte finanţate din perioada de programare 2021-2027”. Practic, prin intermediul său vor putea fi semnate contracte de finanţare cu fonduri europene, pentru judeţul Botoşani, prin Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est. 

 
Milioane de euro pentru Memorial şi ”drumul vămii”
 
Principalele investiţii ţintite de şefii de la Consiliul Judeţean prin acest proiect sunt cele legate de Memorialul Ipoteşti, instituţie de cultură unicat în România dar şi de „drumul vămii”, un proiect de infrastructură care ar trebuie să lege principalele şosele de vama de la Rădăuţi Prut cu Republica Moldova. Pentru aceste investiţii se urmăreşte obţinerea a patru milioane de euro. O parte vor fi folosiţi pentru reabilitările din cadrul Memorialului Ipoteşti iar restul pentru realizarea documentaţiei tehnico-economice pentru drumul Hăneşti-Săveni-Rădăuţi Prut. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările