FOTO Drapel de 150 de metri purtat pe braţe pentru unirea Basarabiei cu România. Botoşaniul a găzduit manifestări unioniste

FOTO Drapel de 150 de metri purtat pe braţe pentru unirea Basarabiei cu România. Botoşaniul a găzduit manifestări unioniste

Uriaşul drapel a fost purtat până în Centrul Istoric al Botoşaniului FOTO Cosmin Zamfirache

Aproape 130 de tineri au purtat pe braţe, 150 de metri de drapel românesc, prin tot Botoşaniul. Acţiunea, intitulată ”Uniţi sub acelaşi tricolor„  a simbolizat dorinţa de unire a basarabenilor cu România. Manifestările unioniste au fost coordonate de Asociaţia ”Acţiunea 2012”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă la ora 13.00, peste 130 de tineri s-au adunat în faţa Muzeului Judeţean de Istorie din Botoşani. Aveau cu ei însemnele naţionale, tricolorul brodat pe haine, vopsit pe obraji sau legat la încheietura mâinii. Mulţi dintre aceştia erau originari din Republica Moldova însoţiţi de botoşăneni. Toţi aceşti militau pentru o singură cauză: unirea Basarabiei cu România. 

Mai mulţi participanţi împărţeau pliante cu expunerea motivelor pentru care România ar trebui să se unească cu Basarabia, printre acestea aflându-se: limba,cultura şi etnia comune. De organizarea acţiunii pro-unioniste s-a ocupat Asociaţia ”Acţiunea 2012”, care desfăşura în paralel manifestări asemănătoare şi în alte oraşe ale ţării. 


Ads by RandomPriceAd Options
Ads by RandomPriceAd Options
”Tricolorul este un simbol naţional şi mai ales al unităţii naţionale. Prin această acţiune încercăm să conştitizăm oamenii că doar Prutul ne desparte. Acţiunea 2012 îşi propune să realizeze idealurile generaţiilor trecute, prezente şi viitoare. În principal, visul românilor de pe ambele maluri ale Prutului de a trăi în acelaşi stat”, a precizat Ovidiu Maxim, coordonatorul din Botoşani al Asociaţiei ”Acţiunea 2012”. 

După ce au fost împărţite pliantele şi banderolele tricolore,  întregul grup a purtat pe braţe desfăşurat un tricolor lung de 150 de metri. Uriaşul drapel a fost purtat pe braţe prin tot oraşul, militanţii oprindu-se în Centrul Istoric al Botoşaniului, la statuia ce îl întruchipează pe unul dintre eroii românii ai Primului Război Mondial, maiorul Gheorghe Ignat. Aici au fost intonate cântece patriotice, s-a dansat o horă a unirii şi au fost lansate mesaje pro-unioniste. La acţiune s-au alăturat şi mulţi botoşăneni convinşi din mers de mesajul patriotic transmis de organizatori. La eveniment nu a participat nicio oficialitate.
 
citiţi şi:
 
 

Zeci de tineri s-au adunat la Botosani purtand insemnele nationale

Imagini din aceeasi galerie
  • Zeci de tineri s-au adunat la Botosani purtand insemnele nationale
  • de organizarea actiunii s-a ocupat Asociatia ”Actiunea 2012”
  • tinerele prezente la manifestare au oferit bratari tricolor
  • Au fost intonate cantece patriotice
  • Tricolorul a fost purtat de aproape 130 de tineri
  • Desinatia finala a fost Centrul Istoric al Botosaniului
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările