Botoşani: Trei botoşăneni au murit înecaţi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a fost solicitat, în mai puţin de o oră, să intervină pentru căutarea a trei persoane care s-au înecat, două într-un iaz, iar una în râul Siret.   Operaţiunile de căutare şi aducere la mal a trupurilor neînsufleţite ale celor trei bărbaţi au durat mai bine de 8 ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă seară, puţin după ora 20.00, I.S.U. Botoşani a fost anunţat despre faptul că doi bărbaţi, de 24 respectiv 45 de ani, au dispărut în apele iazului „Rai" de pe raza comunei Curteşti, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat. 

Imediat, spre locul tragediei au plecat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, printre care şi cel de scafandri, dotaţi cu două bărci şi accesorii de căutare specifice.

La scurt timp după începerea operaţiunilor de căutare trupul neînsufleţit al tânărului de 24 de ani a fost descoperit la  30 de metri de mal. După alte patru ore pompierii au găsit şi cea de-a doua victimă, la 10 metri de mal. Intervenţia a fost îngreunată de vizibilitatea redusă şi de lucru pe timp de noapte.

În aceeaşi zi, la ora 21.00,  un localnic din comuna Tudora a solicitat sprijinul pompierilor după ce a observat că pe o insula a râului Siret, de pe raza localităţii, se află trupul neînsufleţit al unui bărbat. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani. Pompierii au ajuns pe insulă cu ajutorul bărcilor, au scos trupul neînsufleţit al bărbatului din mâl şi l-au adus la mal. Intervenţia a durat două  ore.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările