Veveriţele din parc au parte de casă de lux. Primăria Bistriţa dă cât pe o maşină second-hand pentru o căsuţă din lemn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Parcul Municipal au fost instalate anii trecuţi mai multe căsuţe pentru veveriţe FOTO: Bianca Sara
În Parcul Municipal au fost instalate anii trecuţi mai multe căsuţe pentru veveriţe FOTO: Bianca Sara

Primăria Bistriţa va cheltui 3500 de euro pentru o căsuţă din lemn pentru veveriţele din parcul municipal. De asemenea, municipalitatea va cumpăra cu 1000 de euro mai multe veveriţe pentru a repopula parcul. Primarul Ovidiu Creţu spune că bugetul este bun şi îi permite şi alte investiţii pe lângă astupat gropi.

Primăria Bistriţa cheluie pentru câteva veveriţe şi o căsuţă pentru necuvântătoare cât pentru o maşină second-hand. Nu mai puţin de 4500 de euro a alocat municipalitatea pentru această „investiţie”. Aceasta „investiţie” a fost aprobată marţi în Consiliul Local. 

„În urmă cu 30-40 de ani erau veveriţe în parc, iar copiii le puteau oferi nuci. Dorim să aducem câteva perechi două sau trei într-o volieră, pentru deliciul copiilor şi să repopulăm parcul. (…) Eu cred că şi această volieră cu veveriţe va fi un alt punct de atracţie pentru că veveriţele sunt nişte animale jucăuşe, sunt gingaşe şi eu îmi doresc îmbinăm flora şi fauna pentru cetăţenii din Bistriţa”, a explicat primarul Ovidiu Creţu.

Se pare că ideea i-a aparţinut consilierului local Laszlo Kiss, care a şi găsit o fermă de veveriţe lângă Galaţi ce comercializează voliere şi veveriţe. Practic căsuţa pentru veveriţe costă 3500 de euro, în timp ce de restul de 1000 de euro vor fi achiziţionate veveriţe. O pereche de veveriţe costă 200 de euro. 

„Vila” pentru veveriţe va fi la sol, va avea 6 metri pătraţi şi o înălţime de 3 metri. În interior vor fi amenajate mai multe cuşti unde veveriţele îşi pot face casă. 

Întrebat dacă aceasta era o investiţie stringentă pentru comunitate, edilul a completat:

„Toate investiţiile sunt stringente, putem să le facem sau putem să nu le facem. Faptul că în parc mai aducem un punct de atracţie eu cred că este important pentru miile de cetăţeni care vin în fiecare weekend în parc şi acest lucru este stringent dacă discutăm mii de cetăţeni. Bugetul municipiului Bistriţa este unul bun şi ne putem permite şi acest fel de servicii pentru cetăţeni nu numai asfaltare gropi”.

Vă mai recomandăm:

750.000 de lei pentru o fântănă arteziană cu „floare energetică”

Idei trăsnite la Bistriţa: mere uriaşe, pe post de semn de intrare în municipiu

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite