A băgat după gratii 6 consilieri, dar nu a scăpat de acuzaţii. Fratele primarului din Livezile, cercetat pentru delapidare şi fals în înscrisuri

A băgat după gratii 6 consilieri, dar nu a scăpat de acuzaţii. Fratele primarului din Livezile, cercetat pentru delapidare şi fals în înscrisuri

Ioan Simionca, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine Livezile  şi fratele primarului comunei, este cercetat pentru delapidare şi fals în înscrisuri. Toate acestea după ce bărbatul le-a făcut un flagrat la 6 consilieri locali ai comunei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei 5 cinci consilieri locali, la care se adaugă şi consilierul personal al primarului Traian Simionca sunt cercetaţi pentru şantaj, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la delapidare. Iniţial cei şase au fost reţinuţi, luându-se mai apoi măsura obligării de a nu părăsi ţara.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, cei şase, în cursul lunii noiembrie l-au constrâns prin ameninţare pe Ioan Simionca, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine Livezile să le dea din gestiunea asociaţiei 6000 de lei. Suma ar fi fost cerută în schimbul deplasărilor pe care cei 6 le-au realizat pentru recepţia unor lucrări şi amenajări efectuate pe terenul concesionat de comuna Livezile în favoarea asociaţiei.

Alături de cei 6 este cercetat şi Ioan Simionca pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Asta pentru că, fratele primarului, pentru a justifica lipsa din gestiunea asociaţiei a întocmit un proces verbal de recepţie în care s-a consemnat în fals realizarea unor lucrări pe o suprafaţă mai mare de teren decât cea amenajată în realitate.

În data de 22 noiembrie, cei şase consilieri au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau ultima tranşă din cei 6000 de lei pretinşi, respectib 3100 de lei.

 

Vă mai recomandăm:

DNA a dispus urmărirea penală împotriva vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor Ioan Oltean. Liviu Rusu şi Ioan Andreica i-ar fi adus necazurile

Procurori DNA şi mascaţii, la Universitatea Vasile Goldiş din Bistriţa


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările