FOTO Principele Nicolae al României a lăsat reşedinţa regală pentru o săptămână de voluntariat la înălţime

FOTO Principele Nicolae al României a lăsat reşedinţa regală pentru o săptămână de voluntariat la înălţime

FOTO: Andrei Dăscălescu

Din data de 30 iunie, Principele Nicolae al României se află în Bistriţa-Năsăud, mai exact în tabăra Asociaţiei Tăşuleasa Social din satul Piatra Fântânele. Potrivit celor de la Tăşuleasa Social, Principele nu va fi deloc răsfăţat pe parcursul săptămânii pe care o va petrece la Piatra Fântânele, ci va fi tratat ca un voluntar cu acte în regulă.

Ştiri pe aceeaşi temă


Alteţa Sa Regală Principele Nicolae se află de duminică, 30 iunie, pe meleaguri bistriţene, mai exact în campusul de la Tăşuleasa Social, unde va face timp de o săptămână voluntariat în Pădurea Pedagogică alături de ceilalţi membri ai echipei.

Principele Nicolae pare să profite de vizita în zona muntoasă a judeţului Bistriţa-Năsăud, reuşind să viziteze Parcul Naţional Munţii Rodnei, zona Lacului Lala şi Vârful Ineu, dar şi Parcul Naţional Călimani şi Vârful Pietrosul.

Nu s-a dezis nici de munca de voluntar, lucrând cu cei 25 de copii din Bistriţa, Oradea şi Bucureşti aflaţi în campusul Asociaţiei Tăşuleasa Social. Principele Nicolae al României se află pentru a doua oară la Tăşuleasa Social, ultima dată vizitând asociaţia la sfârşitul anului trecut, chiar de Sfântul Nicolae. Atunci a făcut şi cunoştinţă cu cel mai recent proiect al asociaţiei Pădurea Pedagogică, unde s-a întors ca voluntar în urmă cu câteva zile.
 
Principele Nicolae a participat şi în 2008 la una dintre campaniile asociaţiei, ajutându-i pe voluntarii Tăşuleasa Social să cureţe albiile râului Siret.


”Este o zonă unde tinerii sunt educaţi, află despre importanţa mediului, despre animalele şi habitatele din această zonă. Este un spaţiu mic, de cinci hectare, înconjurat de zone defrişate şi de o luptă continuă împotriva pădurii. Dedicaţia lui Alin Uhlmann-Uşeriu şi a echipei Tăşuleasa Social dă un exemplu unic pe care ar trebui să-l urmăm cu toţii dacă vrem să păstrăm frumuseţea ţării noastre. Îi felicit pe Alin şi pe cei din echipa lui pentru lucrul greu şi pentru dedicaţia lor şi susţin această iniţiativă pentru mediu şi societate,” declara, anul trecut, principele Nicolae.


De 11 ani se luptă cu cei care vor răul pădurii

Asociaţia Tăşuleasa Social are sediul în satul Piatra Fântânele, la peste 1200 de metri altitudine şi a fost înfiinţată în urmă cu 11 ani, de către Alin Uhlmann-Uşeriu. Asociaţia mizează pe tineri pentru schimbarea mentalităţilor, determinându-i să se implice activ în probleme cu mediul.


Mii de tineri au fost implicaţi de-a lungul timpului în  acţiunile de plantare şi ecologizare ale Asociaţiei Tăşuleasa Social, una dintre cele mai cunoscute campanii adunând peste 2200 de adolescenţi.
Printre personalităţile care au sprijinit asociaţia de-a lungul timpului se numără: Ada Milea, Marcel Iureş, Radu Naum, Amalia Enache, Cătălin Ştefănescu sau Ivan Paţaichin.


Cel mai nou proiect numit „Pădurea Pedagogică”, în care este implicat şi Principele Nicolae, se întinde pe o suprafaţă de trei hectare şi conţine 29 de elemente practice care îi ajută pe tineri să înţeleagă rolul apei curate în natură, relaţia apei cu oamenii şi pădurea, dar şi felul în care aceste trei elemente coexistă. 

 

Vă mai recomandăm:

Principele Nicolae se stabileşte în România

Monarhia - simbolul sub care s-a construit România modernă. Arborele genealogic al Casei Regale

 

 

 

 

FOTO: Andrei Dăscălescu

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO: Andrei Dăscălescu
  • FOTO: Andrei Dăscălescu
  • FOTO: Andrei Dăscălescu
  • FOTO: Andrei Dăscălescu
  • FOTO: Andrei Dăscălescu
  • FOTO: Andrei Dăscălescu
  • FOTO: Andrei Dăscălescu
  • FOTO: Andrei Dăscălescu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările