FOTO Batalioanele bistriţene „au trecut Carpaţii” cu torţe aprinse în mână şi acompaniate de lampioane

FOTO Batalioanele bistriţene „au trecut Carpaţii” cu torţe aprinse în mână şi acompaniate de lampioane

FOTO: Bianca Sara

Cântând melodia „Treceţi batalioane române Carpaţii” în jur de 250 de militari ai Brigăzii 81 Mecanizată au defilat prin centrul municipiului cu torţe aprinse în mână. Aceştia au fost însoţiţi în Piaţa Mihai Eminescu de 95 de lampioane tricolore care s-au ridicat la cer.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cele mai aşteptate momente a fost duminică cu siguranţă retragerea cu torţe, pe ritmurile melodiei „Treceţi batalioane române Carpaţii”. Câteva sute de militari au defilat duminică mai bine de doi kilometri, spre încântarea bistriţenilor care au înfruntat frigul şi le-au fost alături.

Dacă unii bistriţeni însoţiţi de cei mici au preferat să aştepte militarii în puncte cheie, alţii i-au acompaniat pe tot traseul care a pornit de la Instituţia Prefectului, a continuat pe străzile Dornei, Gheorghe Şincai, Gării şi pe Bulevardul Decebal.

În Piaţa Mihai Eminescu militarii au fost aşteptaţi de un grup de tineri care au ridicat spre cer 95 de lampioane în culorile tricolorului, simbolizând anii trecuţi de la unire. Acestea au dat câteva bătăi de cap organizatorilor, întrucât unele, în drumul lor spre cer, au fost încurcate de arborii care le-au stat în cale.

Manifestările nu se vor opri aici, bistriţenilor pregătindu-li-se şi un concert  susţinut de Teatrul Liric „Elena Teodorini” din Craiova, care are loc în Teatrul de vară de lângă Pietonalul Liviu Rebreanu.

Autorităţile locale au marcat Ziua Naţională anul acesta cu mult fast, începând cu o depunere de coroane şi continuând cu o paradă în cadrul căreia armata şi-a arătat mijloacele tehnice din dotare şi mai apoi cu un spectacol de muzică populară.

Manifestările nu au fost ferite însă nici de momente penibile, autorităţile locale alegând să servească doar anumite categorii de bistriţeni cu fasole şi cârnaţi. Înarmaţi cu bonuri valorice salariaţii unor companii bistriţene, bugetarii şi pensionarii s-au înghesuit pentru o porţie de fasole şi cârnaţi la tarabele amenajate special pentru acest scop.

 Pentru a se evita înghesuiala şi conflictele, cu ochii pe pofticioşi au fost jandarmii. Cei care au dorit totuşi să guste din mâncare deşi nu aveau bonuri valorice au putut s-o facă pentru suma de 10 lei.

 

Vă mai recomandăm:

VIDEO Petrecere cum numai românii ştiu să facă. Sute de mii de oameni sărbătoresc Ziua Naţională cu sarmale, ţuică fiartă şi dansuri cu majorete

Bustul interpretei Maria Tănase a fost dezvelit de Ziua Naţională a României

VIDEO Ghiţă Ciobanul a petrecut româneşte de Ziua Naţională


 

FOTO: Bianca Sara 

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările