VIDEO Ghiţă Ciobanul a petrecut româneşte de Ziua Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai cunoscut baci din România a petrecut în cel mai pur stil românesc Ziua Naţională, cu mâncare tradiţională şi muzică populară autentică.

Ziua Naţională a României a fost un prilej de sărbătoare şi pentru Ghiţă Ciobanul, baciul ajuns celebru în toată România după ce a apărut în reclamele companiei de telefonie mobilă Vodafone. 

De 1 Decembrie, Ghiţă a fost inivitatul de onoare al unei pensiuni din staţiunea sibiană Păltiniş, cea mai veche staţiune montană din România. În costum popular tradiţional, cu nelipsitul clop şi cojocul ciobănesc, Ghiţă a gătit pentru oaspeţii pensiunii în aer liber, la foc de lemne. 

„Sărbătoresc şi eu ca toţi românii Ziua Naţională, şi mă simt foarte bine aici, mai ales că e la munte, unde îmi place aerul, ca aşa sunt învăţat. Gătesc tocăniţă de oaie la ceaun cu mămăliguţă”, a declarat Ghiţă Ciobanul pentru Adevărul. 

Ca de fiecare dată când apare undeva, baciul a fost asaltat de turişti dornici să stea de vorbă şi să se fotografieze cu el. Lângă focul pe care fierbea ceaunul cu tocăniţă de oaie fetele au încins rapid o horă pe muzică populară românească. 

De 1 Decembrie, Ghiţă Ciobanul se declară mândru că este român şi are şi un mesaj pentru români. ”Să nu uite că sunt români şi pentru cei care au uitat să se întoarcă acasă, cei care sunt plecaţi, pentru că România e o ţară frumoasă şi o ţară bogată. Avem motive să fim mândri că suntem români”.

  

Vă mai recomandăm: 

VIDEO Ghiţă Ciobanul, cel mai cunoscut baci din România, are un cântec dedicat: „Ghiţă, eşti cioban cu mare fiţă/ Stâna ta acum o ştie/ O întreagă Românie”

Ghiţă Ciobanul, cel mai cunoscut baci din România, pleacă în transhumanţă. Amintiri despre tradiţia oierilor, veche de sute de ani

FOTO VIDEO Ghiţă, ciobanul cu acoperire naţională

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite