FOTO 500 de dovezi de solidaritate s-au ridicat spre cer, în Bistriţa-Năsăud

FOTO 500 de dovezi de solidaritate s-au ridicat spre cer, în Bistriţa-Năsăud

FOTO: Bianca Sara

În această seară 500 de lampioane s-au ridicat spre cer din trei oraşe ale judeţului Bistriţa-Năsăud. Acţiunea a fost organizată de Fundaţia Inocenţi, care a lansat câte un lampion pentru fiecare donaţie în valoare de 10 lei pe care a primit-o pentru a-i sprijini pe copiii şi tinerii cu dizabilităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă


În ciuda ploii şi a vremii nu tocmai prietenoase, zeci de bistriţeni şi voluntari ai Fundaţiei Inocenţi au lansat 500 de lampioane de pe Pietonalul „Liviu Rebreanu” şi de pe strada Toamnei din Bistriţa, dar şi din Năsăud sau Beclean.

Iniţiativa, care a purtat numele „Lumină pentru un sufleţel”, a aparţinut Fundaţiei Inocenţi, care sprijină tinerii şi copiii cu dizabilităţi, şi a fost de fapt o ingenioasă campanie de strângere de fonduri.

Organizatorii au oferit câte un lampion pentru fiecare 10 lei donaţi. Toate cele 500 de lampioane dăruite bistriţenilor cu inimă mare au fost lansate astăzi din trei oraşe din judeţ, ba de cei care au făcut donaţii, ba de către voluntarii fundaţiei.

În nici jumătate de oră, centrul vechi al municipiului a fost împânzit de lampioane. La lansări au participat şi cei care se aflau în trecere prin centrul istoric şi pe care ploaia măruntă nu i-a împiedicat să dea o mână de ajutor.

Lansarea lampioanelor din această seară anunţă, de fapt, cea de-a VII-a ediţie a „Olimpiadei Inocenţilor”, un eveniment care vine să atragă atenţia bistriţenilor asupra existenţei copiilor cu dizabilităţi.

Anual această olimpiadă adună sute de copii şi tineri cu dizabilităţi, numărul acestora ajungând anul acesta la 400. La aceştia se adaugă şi 130 de voluntari care vor ajuta la organizarea activităţilor programate.

Foto


Copiii şi tinerii cu dizabilităţi vor avea parte de probe sportive clasice, dar şi adaptate nevoilor lor, precum şi probe artistice. Printre probele pregătite de organizatori se numără: tenis de masă, atletism, aruncare cu mingea, baschet, fotbal, minibowling, dans sau pictură. 

Fundaţia Inocenţi a fost înfiinţată în urmă cu 15 ani  de către organizaţia Romanian Children`s Relief, formată din englezi şi americani,  şi acţionează în judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Bucureşti. Aceasta are sediul administrativ în Bistriţa-Năsăud, judeţ în care desfăşoară nu mai puţin de 5 programe.
 

FOTO: Bianca Sara

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO: Bianca Sara
  • FOTO: Bianca Sara
  • FOTO: Bianca Sara
  • FOTO: Bianca Sara
  • FOTO: Bianca Sara
  • FOTO: Bianca Sara
  • FOTO: Bianca Sara
  • FOTO: Bianca Sara
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările