FOTO De la sport la hairstyle. Cum a reuşit un fost handbalist să revoluţioneze coafurile, fixându-le cu acul şi aţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine-ar fi crezut că un ac şi aţa reuşesc să îşi facă treaba mult mai bine decât banalele agrafe? Vlad Năşcuţiu, un fost handbalist, care a lăsat sportul pentru hairstyle, ne demonstrează că se poate şi mai mult, tehnica pe care el a adus-o în România ne protejează firul de păr.

Într-o clădire din Năsăud, un mic oraş de provincie, se revoluţionează tehnicile de vopsire şi aranjare a părului. Acest lucru este posibil cu ajutorul lui Vlad Năşcuţiu, un tânăr de 29 de ani, care de mai bine de 6 ani se dedică trup şi suflet hairstyling-ului. 

Curios este faptul că tânărul a urmat Liceul Sportiv, iar mai apoi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, specializarea Handbal, pe care a şi terminat-o şef de promoţie. Pasiunea pentru aranjatul părului şi-a descoperit-o în ultimul an de facultate, la îndrumarea unui profesor, care i-a recomandat să se tundă la salonul soţiei. 

„Eram în anul al III-lea de facultate, când profesorul meu de judo mi-a recomandat să mă tund la salonul soţiei sale. M-a văzut mai nonconformist, cu freze mai deosebite şi mi-a recomandat să merg la soţia sa, care, la un moment dat, mi-a propus să fac un curs de genul. Atunci mi-am zis: De ce nu? M-a prins atât de mult treaba asta, încât am transformat-o în pasiune” povesteşte Vlad. 

A urmat cursul de hairstyling în timp ce se pregătea pentru licenţă, iar un an mai târziu îşi deschidea propriul salon în Năsăud, oraşul natal.

Iritaţiile şi alergiile l-au împins spre produsele eco

Lucrând tot timpul cu produse pentru păr pline de chimicale, Vlad s-a ales nu o dată cu iritaţii şi alergii urâte, care l-au îndemnat să-şi îndrepte atenţia spre produsele eco, mult mai „prietenoase” cu părul şi scalpul. 

„Am dezvoltat nişte alergii foarte urâte, pentru că înhalam zi de zi chimicalele din produsele pe care le foloseam. De 3-4 ani am descoperit produsele eco, iar ulterior am învăţat şi tehnicile, tot cu ajutorul acestui distribuitor, care oferă şi multe cursuri de specializare”, explică hairstylist-ul. 

În 2013, Vlad Năşcuţiu a fost numit de către distribuitorul de produse pe care le foloseşte „talentul anului”, asta după ce a uimit pur şi simplu juriul format din specialişti în domeniu, la un concurs desfăşurat în Italia. 

De la foarfeca din oţel japonez, la cusutul părului cu ac şi aţă

Acesta nu foloseşte surse de căldură, utilizând o placă cu infraroşu şi ultrasunete. De asemenea, foloseşte piaptăn din lemn şi beţişoare japoneze tot din lemn în loc de cleşti. 

Dotările din salonul lui Vlad te duc cu gândul la saloanele de top din străinătate. De exemplu, foloseşte o micro-cameră care analizează scalpul şi firul de păr, pentru a indica care este cel mai bun tratament pentru problema în cauză. Să nu mai punem la socoteală faptul că cei care apelează la măiestria lui Vlad se aleg şi cu un masaj la scalp, dar şi cu aromaterapie. Vopselele şi produsele pe care le foloseşte hairstylistul sunt toate naturale, fără chimicale. 

Cu adevărat spectaculoasă este o foarfecă ergonomică din oţel japonez. Năsăudeanul a comandat-o din străinătate şi a dat pe ea nu mai puţin de 670 de euro. Aceasta însă face toţi banii, permiţându-i să facă magie cu părul celor care-i trec pragul. 

Una dintre cele mai speciale tehnici folosite de Vlad este cusutul părului cu acul şi aţa. Acesta foloseşte acul şi aţa pentru a fixa coafurile, înlocuind astfel agrafele. Tânărul foloseşte un ac clasic, uşor curbat şi bumbac. 

„Acul şi aţa practic înlocuieşte agrafele. Poate fi o alternativă foarte bună în materie de coafură. Acul şi aţa nu sacrifică şi strangulează firul de păr pentru o coafură perfectă. Agrafa metalică strangulează firul de păr şi agresează rădăcina”, explică Vlad.

image

Cam aşa arată o coafură „fixată” cu aţă şi ac (Foto: Bianca Sara)

Acesta este singurul care a promovat-o la noi în ţară. Spune că a învăţat tehnica în Italia, într-o academie de profil. Prima dată a fost prezentată în România, anul acesta, la un târg de profil. Printre vedetele care s-au încumetat să încerce tehnica şi s-au arătat prodund impresionate s-a numărat Ludmila Bălan şi Alexia Talavutis. 

Practic se face un nod, după care coafura este fixată cu ajutorul buclelor realizate din aţă. Când vrei să scapi de coafură pur şi simplu cauţi aţa o tai şi o tragi din păr. O astfel de coafură poate să reziste zile bune, poate chiar o săptămână.

Întrebat cât petrece la o astfel de coafură, Vlad ne dă un răspuns de artist: „La o freză stai cât vrei, până ajunge să-ţi placă. Poţi să termini o coafură şi în 10 minute. Te provoacă la imaginaţie bogată şi creativitate”. 

Vă mai recomandăm:

Artistul care transformă chibriturile în artă. Testul de răbdare suprem: o biserică din 64.000 de beţe de chibrit

Un artist de 50 de ani reuşeşte să facă magie cu beţele de chibrit. Acesta le transformă în adevărate opere de artă şi lecţii de migală. Printre obiectele realizate din chibrituri se numără o biserică cu o înălţime de 65 de centimetri şi o lăţime de 60 de centimetri, la care a petrecut nu mai puţin de un an şi jumătate.

Cum reuşeşte o fostă profesoară să „ne păcălească” ochiul cu flori din pastă de zahăr care seamănă izbitor cu cele din grădină

Cine vede florile realizate de Marinela Mureşan, o fostă profesoară din Beclean, este tentat să jure că în faţa ochilor are exemplare proaspăt culese din grădină sau de pe câmp. Artista transformă pasta de zahăr în adevărate opere de artă, care pot să reziste şi câţiva ani.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite