FOTO Capete încoronate la Bistriţa. Prinţul Oskar al Prusiei, impresionat de Biserica Evanghelică, simbolul saşilor

FOTO Capete încoronate la Bistriţa. Prinţul Oskar al Prusiei, impresionat de Biserica Evanghelică, simbolul saşilor

Prinţul Oskar al Prusiei, în Biserica Evanghelică

Astăzi, Prinţul Oskar al Prusiei, însoţit de alţi 10 membri ai Ordinului Cavalerilor Ioaniţi, a vizitat Biserica Evanghelică, fiind impresionat de frumuseţea lăcaşului de cult care anul acesta a împlinit 450 de ani de la sfinţire. Acesta este pentru prima dată în România, plănuind un tur al cetăţilor medievale din Transilvania.

Ştiri pe aceeaşi temă


Pentru prima dată la Bistriţa şi în România, într-un tur al cetăţilor medievale din Transilvania, Prinţul Oskar al Prusiei s-a arătat încântat de felul în care a fost restaurată Biserica Evanghelică, unul din simbolurile bistriţenilor şi al saşilor.

Acesta i-a catalogat pe români drept ospitalieri, manifestându-şi regretul faţă de faptul că nu a ştiut de aniversarea a 450 de ani de la prima sfinţire a monumentului istoric, marcată săptămâna trecută, la care ar fi dorit să participe. Prinţul Oskar al Prusiei nu a exclus o revenire în fostul burg săsesc, care l-a fascinat. 

Prinţul Oskar al Prusiei este membru al Casei de Hohenzollern, fiul Prinţului Wilhelm- Karl al Prusiei şi strănepotul ultimului împărat german Wilhelm al II-lea. Acesta este verişor şi cu Regele Mihai I al României.

  Prinţul Oskar al Prusiei este şi  Comandor al Ordinului Cavalerilor Ioaniţi, în vizita în Transilvania, prinţul fiind însoţit de alţi 10 membri ai Ordinului Cavalerilor Ioaniţi.

Grupul, care şi-a propus să viziteze localităţile unde au locuit saşii sute de ani, va ajunge şi în Bucovina, propunându-şi să viziteze mănăstirile Voroneţ şi Moldoviţa, turul, care se întinde pe o săptămână,  urmând să se încheie la Sibiu.

De la Oskar al Prusiei, la Prinţul Charles al Marii Britanii

Preotul paroh Johann Dieter Krauss, care a fost gazda grupului, îşi propune să-l aducă în Biserica Evanghelică şi pe Prinţul Charles al Marii Britanii. Potrivit acestuia există discuţii cu fundaţia din România pe care Prinţul Charles o conduce, pentru restaurarea orgii lăcaşului de cult, cea mai mare orgă Prause din Transilvania, care a fost construită în stil rococo în 1795 de către braşoveanul Johann Prause.

 

Vă mai recomandăm:

FOTO Moment istoric la Bistriţa. Capii a trei biserici istorice s-au întâlnit la un eveniment ecumenic unic în România

Despre vizita Reginei Maria şi a Regelui Ferdinand de acum 94 de ani, de la Bistriţa

 

 

 

Prințul Oskar al Prusiei, în Biserica Evanghelică 

Imagini din aceeasi galerie
  • Prințul Oskar al Prusiei, în Biserica Evanghelică 
  • Prințul Oskar al Prusiei s-a arătat încântat de cum a fost restaurată Biserica Evanghelică 
  • Prințul a fost acompaniat de alte 10 persoane, membri ai Ordinului Cavalerilor Ioaniți 
  • Încântat de micul burg săsesc, Prințul Oskar al Prusiei ia în calcul o revenire pe meleaguri bistrițene 
  • Prințul Oskar al Prusiei, în fața lăcașului de cult 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările